Matěj Ruppert si parádně pokecal jako šéf call centra. Padla první klapka nového českého filmu.

Matěj Ruppert si parádně pokecal jako šéf call centra. Padla první klapka nového českého filmu.
Hrdinu filmu Parádně pokecal ztvárnil Vít Rohr.
Příběh o hledání smyslu čehokoliv a nutnosti vlastní aktivity začíná v momentě, kdy Štěpán opustil přítelkyni a třetí vysokou školu. Stěhuje se do Sedmihoří, kde ho živí ubíjející, stereotypní práce v místním call centru, hodně spí a nejvíce času tráví s Krosnou, nevzhledným psem s jizvou pod okem. Poté co se Krosna ztratí a není k nalezení, odjíždí Štěpán s kamarádem Readym a jeho přáteli na víkend na chatu. Jediný bez přítelkyně a tentokrát i bez psa se cítí sám a zbytečný. Zkouší tedy zavolat své platonické lásce, tajemné Marii, s níž se nikdy nesetkal, ale která mu přesto změnila život. Marně.
Parádně pokecal
Hrdinu filmu Parádně pokecal ztvárnil Vít Rohr.
U chaty potkává souseda Karla, který usoudí, že Štěpán „vypadá poněkud zablokovaně a potřebuje se vykecat“. Nad lahví rumu se tak Štěpán vrací o pár měsíců zpět, kdy se na jednu z linek call centra poprvé dovolala tajemná Marie. Ostatně i ona mu doporučila, ať se vykecá. Štěpánovo vyprávění pozvolna začíná dávat jasný smysl, a tak se vydává najít svou Marii. Hledání je to nečekaně dramatické…
Parádně pokecal
Režisér Tomáš Pavlíček o svém novém projektu říká: „Vzhledem k tomu, že hlavní hrdina trochu uvízl v minulosti, chtěl jsem, aby vznikla stylizovaná a svěží komedie o hledání nadhledu. Tento záměr jsem ještě podpořil volbou 16mm filmového materiálu“. Tomáš Pavlíček dokončuje studium hrané režie na pražské FAMU. Soustředí se na tvorbu stylizovaných a lehce dojemných komedií s outsiderskými hrdiny. Jeho filmy jsou pravidelně přijímány na české i zahraniční festivaly jako například Český tučňák, Kamera Oko, Syracuse Film Festival New York anebo ShadowLine Festival Salermo v Itálii.

Trailer k filmu Praho, má lásko:

V pozici hlavního režiséra se Tomáš Pavlíček podílel na celovečerním povídkovém filmu Praho, má lásko (2010), který byl uveden v klasické kinodistribuci. Ve filmu Parádně pokecal se setkáme s Vítem Rohrem v hlavní roli Štěpána, dále hrají Jenovéfa Boková, Jana Krausová, Václav Vydra, Aneta Krejčíková, Vladimír Polívka, Marie Doležalová či Lukáš Pavlásek.
Aneta Krejčíková
Aneta Krejčíková jako netypická zaměstnankyně call centra. | 2media.cz
Film Parádně pokecal vzniká v produkci MasterFilm s.r.o., mladé produkční společnosti založené v roce 2011 Tomášem Michálkem a Jakubem Mahlerem, v koprodukci s Českou televizí a FAMU.