US tržby: Pokračování Padoucha a Machrů bez zaváhání převálcovala souboj monster a robotů

US tržby: Pokračování Padoucha a Machrů bez zaváhání převálcovala souboj monster a robotů
Není to úplně pěkný pohled. V desítce nejnavštěvovanějších filmů USA je aktuálně pět filmů, jejichž rozpočet je okolo dvou set milionů dolarů. A jen dva nejsou v mínusu. Osamělý jezdec na pátém místě taktak dosáhne na domácích tržbách 100 milionů dolarů (aktuálně má 71), přičemž stál masivních 215. White House Down na osmé pozici byl o něco levnější ("jen" 150), jemu ale ani stovka v USA nehrozí. Mezi tyhle dva průšviháře se nyní přidává Pacific Rim - Útok na Zemi. Novinka Guillerma del Tora s ohromným rozpočtem 190 milionů otevřela o víkendu za 37 a skončila na třetí pozici. Recenze sice nejsou nejhorší, diváci ale očividně nemají o "jiné transformery" zájem. Pacific Rim se ve Státech stoprocentně nezaplatí. A pokud bude následovat Jezdce a White House Down, zájem ho nečeká ani ve světě.
Pacific Rim - Útok na Zemi
Pacific Rim - Útok na Zemi. Bu-bu-bu!
K těm šťastnějším "drahým" patří Muž z oceli na desítce, který za pět týdnů celosvětově vydělal 619 milionů a sedmá Světová válka Z s výsledkem 422 mega. Dva klikaři těžko vyváží zmíněné propadáky a nejspíš to studia popostrčí k častější sázce na menší hráče. Mezi ně ostatně patří i víkendový vítěz Já, padouch 2, který za deset dní promítání utržil takřka půl miliardy a přitom stál 76 milionů. Špatně na tom nejsou ani na druhém místě debutující Machři 2 s rozpočtem 80 milionů a víkendovým výdělkem 40. A takové Drsňačky na čtvrtém místě stály jen 43 mega a už jich mají na kontě 128.
Melissa McCarthy, Sandra Bullock
Drsňačky
Dnes už zkrátka velké triky nestačí. Dovolit si je může prakticky každý (klíčuje už se takřka ve všech žánrech) a vyjma zavedených značek je třeba počítat s tím, že diváci nutně nemusí pokaždé skočit na reklamní špek (del Torova bitva je toho jasným důkazem). Pro studia to bude věru horké léto.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete ZDE.