28. týden-kinopremiéry: Google ve filmu, konečně povedená romantika, Krobot s kytarou a megaroboti

28. týden-kinopremiéry: Google ve filmu, konečně povedená romantika, Krobot s kytarou a megaroboti
Stážisti
Začneme komedií, v níž nechybí komik se sebevražednými sklony Owen Wilson a nepříliš originální zápletka. Stážisti (2013) vyprávějí příběh dvou obchodníků, kteří se ne a ne srovnat se současným digitalizovaným sv
Stážisti
Stážisti
ětem. Aby si dokázali,  že ještě nepatří do starého železa, vydají se na stáž do společnosti Google. A co bude následovat? Blbnutí. Nic víc. O zákulisí slavné společnosti se nic moc nedozvíte. Náborové video společnosti McDonald´s "hlavně nezapomeň na okurku!" je vtipnější. My snímku dáváme 60%, recenze si přečtěte zde.
Před půlnocí
Richard Linklater přišel v roce 1995 s romancí Před úsvitem. Příběh, ve kterém šarmantní francouzská dívka potká sympatického Američana při cestě vlakem z Budapeště do Vídně zaujal svou nenuceností. Občas se zkrátka hodí, když při sledování romantickém filmu muž netrpí jeho přeslazeností. A to se Linklaterovi podařilo i v pokračování, snímku Přes soumrakem (2004). Jsme v roce 2013 a do kin míří třetí díl, romantické drama Před půlnocí. Je báječné sledovat tytéž herce v nových situacích, s vědomím, že teď už to bude opravdu naposledy. Víc neprozradíme. Snímek hodnotíme 90%, s tím, že není vůbec na škodu dát si před návštěvou kina předchozí díly. Recenze Před půlnocí si přečtěte zde.
Miroslav Krobot, Marián Geišberg, Karel Heřmánek
| BontonFilm
A teď něco z českých luhů a hájů, do kinodistribuce míří novinka Alice Nellis, hudební komedie Revival (2013). Filmu vládnou přední čeští herci, humor a rockové písničky. Jedni hovoří o české komedii roku, jiní snímek zatracují pro nepovedený scénář, vykonstruovanost a trapnost. Je to jen na vás. Recenze Revivalu najdete zde.
Únos
Z karlovarského filmového festivalu míří do kin též drama Únos (2012) pojednávající o moderních somálských pirátech, kteří se stali postrachem Indického oceánu. Dokumentárně laděný snímek reflektuje skutečné události, při nichž se členové dánské obchodní lodě stali subjektem vyjednávání mezi piráti a Dánskem. Při sledování tohodle filmu zamrazí. Recenze Únosu si přečtěte zde.
Zvláštním filmem na programu tohoto víkendu je Oranžová láska (2007), která se do našich kin dostává po dlouhých šesti letech od svého vzniku.
Pacific Rim - Útok na Zemi
A nakonec vám představujeme Pacific Rim - Útok na Zemi (2013), novinku Guillerma del Tora, v níž se to hemží superroboty. Ti bojují proti neznámým příšerám usilujícím o zničení lidstva. Tedy další apokalyptický snímek, tentokrát ovšem ve zdařilém pojetí. O tom vás přesvědčí i recenze snímku.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.