Oskarový představitel Salieriho ve Varech. Spolu s Theodorem Pištěkem a Miroslavem Ondříčkem.

Oskarový představitel Salieriho ve Varech. Spolu s Theodorem Pištěkem a Miroslavem Ondříčkem.
| 2002 Warner Bros.
F. Murray Abraham je v době konání karlovarské přehlídky hostem hudebního festivalu Prague Proms 2013, kde se 3.7. představil v hlavní zpívané roli světově premiérovaného díla A Grateful Tail Symphony. Díky spolupráci s vedením festivalu Prague Proms se podařilo zorganizovat hercovu cestu na MFF Karlovy Vary. F. Murray Abraham společně s kameramanem Miroslavem Ondříčkem předá výtvarníku Theodoru Pištěkovi Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, ve čtvrtek 4.7.2013 v 18.30 v Karlovarském městském divadle. K poctě Theodora Pištěka bude uveden právě film Amadeus.
F. Murray Abraham
| 2002 Warner Bros.
Role Salieriho je nejvýraznějším bodem v hercově filmografii – kromě Oscara byl za svůj výkon oceněn také Zlatým globem. Během své padesátileté herecké kariéry vytvořil F. Murray Abraham desítky filmových a televizních rolí, ale intenzivně se věnoval i divadelní práci, která zahrnuje účinkování jak v klasických shakespearovkých kusech, tak třeba v inscenaci Beckettova Čekání na Godota. Působí rovněž jako pedagog.
F. Murray Abraham rovněž na MFF Karlovy Vary uvede ve čtvrtek ve 22.30 ve Velkém sále hotelu Thermal společně s Oliverem Stonem film Zjizvená tvář (1983), který podle Stoneova scénáře natočil režisér Brian De Palma a v němž si Abraham rovněž zahrál.