Blu-ray: Jeníček a Mařenka - Lovci čarodějnic STEELBOOK edice (recenze)

Blu-ray: Jeníček a Mařenka - Lovci čarodějnic STEELBOOK edice (recenze)
Jeremy Renner, Gemma Arterton
Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic měli jednoduchý úkol - pobavit publikum. Americká kritika se sice mohla zbláznit (zřejmě mají k předloze opravdu hluboký vztah), ale diváci se nenechali odradit a udělali z bojujících sourozenců celosvětový hit. To znamená 1) že se můžeme těšit na dvojku a 2) snímek se dočkal moc pěkného vydání na Blu-ray, které potěší každého fanouška speciálních edic. Embosovaný STEELBOOK je totiž vyloženě výstavní a budete si ho s chutí pravidelně vytahovat z poličky.
Co na Vás dál, vyjma stylového obalu, čeká? Je tu předně samotný film a to ve 2D i 3D (z toho důvodu obsahuje balení dva disky) a tři dokumenty o natáčení o celkové délce půl hodiny. Není toho moc, ale aspoň jsou bonusy česky otitulkované a nabízejí zajímavý pohled za kulisy. Především mě příjemně překvapilo, že troll Edward je mechanická maska a ve filmu bylo u něj používáno minimum efektů. Což vysvětluje, proč vypadá tak dobře.
Samotný film je převeden bez problémů a příjemně mě překvapil i dabing, kde je jedinou vadou na kráse to, když hrdinka křičí v lese "Jeníčku!". Zní to zkrátka trochu blběji, než originální Hansel. Ale to není přímo výtka k překladu, spíše konstatování, jak může občas dabing nechtěně tahat za uši.
blu-ray-jenicek-a-marenka-lovci-carodejnic-steelbook-edice-recenze
blu-ray-jenicek-a-marenka-lovci-carodejnic-steelbook-edice-recenze-1
Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic mohli mít větší nálož bonusů (určitě by se našly nějaké vystřižené scény a zkažené záběry). Ale budiž. Film samotný je ve výborné kvalitě, dostupné bonusy vás zabaví a samotný obal, to je sběratelská lahůdka, kvůli které byste nákup disku rozhodně měli zvážit.
Hodnocení disku: 75%
Obraz: 1080p 2,40:1, Zvuk: Dolby TrueHD 5.1 anglicky, DD 5.1: česky, Běžná cena s DPH: Plastová verze 2D- 599 Kč, Plastová verze 2D a 3D - 699 Kč, STEELBOOK - 799 Kč
Blu-ray film Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic koupíte s internetovou slevou na e-shopu www.filmarena.cz. Za zapůjčení disku k recenzi obchodu děkujeme.