Jiří Mádl se představí ve snímku Colette. Předlohou byla kniha Arnošta Lustiga.

Jiří Mádl se představí ve snímku Colette. Předlohou byla kniha Arnošta Lustiga.
Colette, láska z koncentračního táboru, skončila třetí.
Místo setkání bylo vybráno zcela záměrně – nádraží Praha Bubny, odkud se vypravovaly transporty Židů do koncentračních táborů.
Colette je výpravné strhující drama o síle lásky a touze po svobodě režiséra, scenáristy a producenta Milana Cieslara podle knižní předlohy Arnošta Lustiga. Kniha Colette z Antverp vypráví příběh belgické židovky, která se dostane do koncentračního táboru Osvětim. Zamiluje se, zároveň je cílem sexuálního násilí ze strany německých dozorců. Belgickou dívku ve filmu hraje Clémence Thioly, mladíka, do něhož se zamiluje, ztvárnil Jiří Mádl.
Jiří Mádl, Clémence Thioly
Colette, láska z koncentračního táboru, skončila třetí.
Režisér Cieslar ke spolupráci s Mádlem a Thioly říká: „Oba dva jsou profesionálové, takže jsme měli čtené zkoušky, pak zkoušky v dekoraci před natáčením. Oba dva prostudovali dobové materiály k filmu tak, že sami dbali o detaily - třeba ke kostýmu, situaci. To režiséra potěší.“
Jiří Mádl, Clémence Thioly
Milan Cielsar: "Clémence mě přesvědčila už na prvním castingu. Obsazení Jiřího Mádla bylo i pro mě překvapivé. Byl totiž pro roli nejlepší". | Jozef Krivošík
K tomu, co bylo pro něj nejobtížnější, dodává: „Určitě režírování tak emočně složitého příběhu v angličtině. Díky obsazení zahraničních herců jsme komunikovali s Jiřím Mádlem i kameramanem anglicky. A zároveň natáčení v tomto jazyce, prvotní verze totiž byla anglická. To bylo pro mě novum,“ dodává Cieslar.
Colette
| Jozef Krivošík
Film Colette právě podstupuje dabing do češtiny a poslední úpravy. Studio UPP provádí ve filmu více jak 220 složitých triků, v nichž poprvé diváci uvidí na plátně skutečný rozměr Osvětim – Birkenau. Za zmínku stojí účast hollywoodského skladatele Atli Örvarssona, který pro Colette zkomponoval hudbu.
Snímek Colette bude mít premiéru 12. září letošního roku.