Naštvaný taťka Bryan Mills se vrátí. A Bessona to bude stát 20 milionů.

Naštvaný taťka Bryan Mills se vrátí. A Bessona to bude stát 20 milionů.
96 hodin: Odplata
Už když se točila dvojka, měl k ní Neeson podstatně chladnější přístup a co si budeme povídat, na jeho unavenějším výkonu to bylo znát. Navzdory tomu a nepřehledné režii Oliviera Megatona, který se jednou za svou kariéru bude zpovídat nejvyššímu, byl ale ze sequelu 96 hodin: Odplata ohromný hit. Snímek vydělal 378 milionů dolarů celosvětově, což je na evropskou produkci přímo neuvěřitelné číslo. Luc Besson neváhal a záhy oznámil trojku. Bylo ovšem otázkou, jak to bude s účastí hlavní hvězdy. A Nesson se k celé věci postavil ryze pragmaticky – řekl si o pořádně tučný honorář.
Besson naštěstí má z čeho dávat, takže Neesonův požadavek na 20 milionů není žádnou překážkou. I kdyby se rozpočet trojky vyšplhal na 100 milionů, vydělá minimálně 3x tolik a tudíž se investice s přehledem vrátí.
nastvany-tatka-bryan-mills-se-vrati-potreti-a-bessona-to-bude-stat-20-milionu
Neesona nejspíš nikdy nenapadlo, že mu přechod do "dvacetimilionové ligy" zajistí akční role.
Scénář znovu píše Besson s Robertem Markem Kamenem, tudíž dějově žádnou velkou revoluci čekat nemůžeme. Nejvíce bude fanoušky pálit jméno režiséra. A tady mám obavu, že dojde znovu na Megatona. Navzdory tomu, že odvedl prachbídnou práci, dvojka v tržbách zaválela. A u Bessona to bohužel stačí k tomu, aby mu svěřil i třetí štaci kosti-lámajícího Millse.
Sám váhám, jak se k téhle zprávě vlastně postavit. Na jedné straně bych rád zažil návrat Millse v pořádné formě. Jen aby nebylo ještě hůř...