Seriálová nálož na léto: Kanibal, psychopat a skokan časem

Seriálová nálož na léto: Kanibal, psychopat a skokan časem
Zatímco populární show jako Jak jsem poznal Vaši matku, Teorie velkého třesku či Lovci duchů se o své působení na obrazovkách bát nemusí, velké množství velmi kvalitních seriálů, které většinou sází na ostřílenější filmové či televizní diváky, o publikum přichází a stanice se rozhodují, že show bezpodmínečně ukončí (právě díky tomu se třeba Community dočkala vysílání halloweenské epizody až na svatého Valentýna). Rád bych vám tedy představil pár seriálů, jenž možná vaší pozornosti unikly a které by vám mohly zahnat nudu při dlouhých letních (a bohužel deštivých) dnech. Rovnou ale říkám, že za vaši případnou závislost na nich nejsem zodpovědný.

Hannibal (zatím jen první série; 13 dílů po 45 minutách)

serialova-naloz-na-leto-3
Ano, tady je mi naprosto jasné, proč tenhle seriál lidi od sledování odrazuje. Nejde ani tak o to, že se často koukáte na talíře, na nichž, jak asi víte, servíruje hrdina lidské orgány. Háček je v tom, že pro většinu lidí je pravým Hannibalem Anthony Hopkins. Ale věřte mi, Madsovi stačí několik minut a o titul "pravého Dr. Lectera" se s Hopkinsem hravě utká. Jeho charisma z něho přímo srší a Hannibala hraje, ač s pořádnou dávkou úcty, vlastním stylem.
serialova-naloz-na-leto-2
Celý seriál je i naproti své drsnosti a krutosti neskutečně vkusně a hlavně elegantně (především již zmíněné servírování pokrmů či porcování...no, lidí) natočen. Pro fanoušky a čtenáře knih či filmových adaptací navíc televizní bratříček přichystal spoustu po očku mrkajících detailů, u kterých se vám zvednou koutky do úsměvu. Tahle show si prostě zaslouží své diváky.

Bates Motel (zatím jen první série;10 dílů po 40 minutách)

serialova-naloz-na-leto
Naprostá povinnost pro příznivce legendárního Psycha Alfreda Hitchocka. Příběh Bates Motelu osvětluje události, které vedly k psychopatickému charakteru nezapomenutelného Normana Batese a obsesi k jeho matce.
serialova-naloz-na-leto-1
Bates Motel nabízí obrovskou dávku nezapomenutelných cliffhangerů a momentů, které vás zarazí do křesla a nepustí, dokud nedokoukáte všech 10 dílů (já bych to měl vědět, zmáknul jsem je za den). Scénář naprosto skvěle vykresluje charaktery jednotlivých postav a velmi dobře osvětluje dopady všech činů na Normanovo budoucí chování. Mimo jiné i casting je perfektní.

Doctor Who aka Pán Času (nový Doctor Who má prozatím v 7 sérii 13 dílů a 45 minutách; nicméně seriál běží už od roku 1963)

serialova-naloz-na-leto-4
Doctor Who je taková modlitebna Velké Británie, ale i u nás v Česku si našla dost příznivců (určitě ale ne tolik, kolik si zaslouží). Pán Času je nejkomplikovanější seriál, který jsem kdy měl tu čest sledovat a rozepisovat se tu o ději by bylo na hodně, hodně dlouho a jsem si jist, že "nedivák" seriálu by se nudil, neboť by mu to stejně nedávalo žádný smysl. Takže použiji legendární slovo herce Davida Tennanta, který v seriálu hrál hlavní roli: "Doctora Who je velmi těžké ho vysvětlit...a neznít při tom jako šílenec."
serialova-naloz-na-leto-5
Tohle je prostě jedna z těch show, které musíte vidět na vlastní oči a pak pochopíte. Není to lehký úkol. Garantuji vám, že první série se vám  bude zdát bizardní, možná i těžko pochopitelná a hodně lidí to u ní zabalilo. Ale z mé vlastní zkušenosti vím, že druhá u vás vyvolá pocit závislosti a za chvíli budete v obchodě nakupovat fez a nehnete se z domu bez Conversek (po zhlédnutí pochopíte). Přemlouval jsem takhle dva mé přátele, kteří mi po prvních třech dílech moje doporučení házeli na hlavu, ale překonali první sérii a teď z jejich úst vychází maximálně tak (cituji) : "Dobře, měl jsi pravdu. Je to v současnosti asi ten nejlepší a nejnávykovější seriál. Kdy že vyjde další díl?"
Doufám, že vás alespoň jedna show zaujala. Pokud jste si v nabídce nevybrali, v blízké době vás seznámíme i s dalšími seriálovými peckami.