Šlajer, Špaček a Štindl, tři spoutaní držitelé Českých lvů jdou společně na další Místa, tentokráte za diváky

Šlajer, Špaček a Štindl, tři spoutaní držitelé Českých lvů jdou společně na další Místa, tentokráte za diváky
| Bionaut
Místa, která začali filmaři točit v půlce června, jsou určena především mladým divákům a těm, kteří stáli na prahu dospělosti v devadesátých letech. Do strhujícího příběhu o dospívání obsadili tvůrci neokoukané a herecky výrazné mladé herce.
Vladimír Polívka, Johana Matoušková, Jan Cina
Místa | Bionaut
Dvěma devatenáctiletým klukům je jejich rodiště těsné, každodennost naruší okamžik, kdy do jejich životů vstoupí Anna, dcera místního prominenta. S ní se mladíci ocitají ve víru napětí i touhy a zároveň odhalují tajemství zdánlivě nudného českého maloměsta. „Hlavní hrdina Adam se ve vzpomínkách vrací do doby a na místa, kde vyrůstal. Jde o poslední léto, které prožil někdy v polovině devadesátých let ve svém rodném městě. Přestože dnes neví, jak to přesně bylo, to, co tehdy prožil, zásadně ovlivnilo jeho život,“ říká scenárista Ondřej Štindl, který působí také jako novinář a spisovatel.
Jan Cina
A takto to asi bude vypadat, když se bude pařit | Bionaut
Celý film vzniká jako týmová práce, na vizuální podobě filmu se tak podstatným způsobem podílí i kameraman Jaromír Kačer, který byl za kameru předchozího společného filmu oceněn Českým lvem. „Náš předchozí film jsme točili pod mírným tlakem a s napjatým očekáváním, jaký bude výsledek, nyní točíme s lehkostí, která snad bude patrná i z našeho filmu,“ řekl producent Vratislav Šlajer.  Filmová místa našli tvůrci v Ústí nad Labem, Litoměřicích nebo v Praze.
Johana Matoušková
Herečka Johana Matoušková. | Bionaut
V roli devatenáctiletého Adama dostal první velkou hereckou příležitost student DAMU Vladimír Polívka, diváci budou znát především jeho otce herce Boleslava Polívku, ale Vladimír už si zahrál ve snímku Poupata. Jeho kamaráda Marka ztvární Jan Cina, který má za sebou konzervatoř a debutoval v jedné z hlavních dětských rolí ve filmu Smradi, zahrál si i v seriálu Terapie nebo Soukromé pasti. Annu hraje Johana Matoušková a pro studentku DAMU budou Místa její první velkou rolí. 
Vladimír Polívka, Radim Špaček
Radim Špaček a jeho veselá klapka pro divácký film | Bionaut
V dalších rolích se objeví Taťána Medvecká, Robert Nebřenský, Jiří Štrébl nebo slovenský herec Jakub Gogál známý ze slovenského diváckého hitu Love nebo další slovenský herec Ivan Romančík. Ze Slovenska je i architekta filmu Viera Dandová.