Podaří se Garymu Oldmanovi získat pro svého Létajícího koně Voldemorta a Sherlocka?

Podaří se Garymu Oldmanovi získat pro svého Létajícího koně Voldemorta a Sherlocka?
| Warner Bros.
Gary totiž plánuje natočit podle vlastního scénáře snímek Flying Horse pojednávající o životě jednoho z průkopníků fotografie Eadwearda Muybridgea. Muybridge je velmi dobře známý fotografickým nadšencům techničtějšího rázu, neboť se zajímal o zachycení pohybu a promítání fotografií v rychlém sledu připomínající filmový záběr (převážně zvířat) ještě předtím, než byl sám film vynalezen. Největší slávy dosáhl po svém přesídlení do USA, kde proslul fotografiemi Yosemitského národního parku.
podari-se-oldmanovi-ziskat-pro-sveho-letajiciho-kone-fiennese-a-cumberbatche
Za zmínku stojí i soukromý život, o kterém bude film samozřejmě pojednávat především. Muybridgeova manželka Flora byla fotografovi nevěrná s divadelním kritikem Harry Larkynsem a slavný fotograf měl dokonce podezření, že Larkyns je otcem jeho sedmiměsíčního syna Florada. Muybridge neváhal, nevěrníka vypátral a zastřelil. Soud Muybridge po dokázání jeho narušené psychiky následkem vážných zranění hlavy, jež utrpěl při nehodě dostavníku, osvobodil s tím, že šlo o ospravedlnitelné zabití.
Gary Oldman
| Warner Bros.
Natáčení by mělo začít na začátku příštího roku. Do té doby by měl mít Oldman pohromadě veškeré potřebné finanční prostředky a snad se mu i podaří přesvědčit dva své kolegy, aby mu splnili přání a ujali se hlavních rolí: Ralph Fiennes Muybridge a Benedict Cumberbatch záletného Larkynse.