Vojáčky G.I. Joe čeká další mise. Režisér se nemění, nad obsazením visí otazník.

Vojáčky G.I. Joe čeká další mise. Režisér se nemění, nad obsazením visí otazník.
G.I. Joe: Odveta
Je to hra čísel. První G.I. Joe svého času stál nemalých 175 milionů a celosvětově jich vydělal 302. Což nebylo nic extra. Jenže Hasbro se namlsalo úspěchem Transformers a když to šlo tam, proč by plastoví vojáčci (při rozumném přístupu) nemohli také uspět? U dvojky se proto zkrouhl rozpočet na rozumnějších 130 milionů, povolali se žánrové posily v podobě Dwaynea Johnsona a Bruce Willise a výsledkem je 365 milionů dolarů. Takže zatímco u jedničky byl rozdíl mezi rozpočtem a tržbami 127 milionů, u dvojky se vyšplhal na 235. Znatelné zlepšení, díky němuž chce studio další díl.
Jon M. Chu, Marie Medina
Režisér Jon M. Chu (uprostřed) se prosadil jako tvůrce hudebních filmů. | Walt Disney Studios
Na post režie se vrátí Jon M. Chu, který si s dvojkou neporadil vůbec zle (rozhodně lépe, než by člověk čekal). Scenárista se aktuálně hledá a podobné to možná bude s herci. Mezi jedničkou a dvojkou došlo k řadě změn. A těžko říct, zda jsou herci z dvojky vázáni k dalšímu dílu. Minimálně u Willise a Johnsona by nicméně byla ohromná škoda, kdyby je studio nechtělo přivést zpět. Uznejte sami, kdo z vás na Odvetu nevyrazil právě kvůli nim?
Víte že?...
... Bruce Willis byl úplně první volbou na roli Joea? Podle producentů měl vše potřebné, nebyli si však jisti, zda nabídku přijme. Snad si na to vzpomenou, až budou dávat dohromady obsazení plánovaného třetího dílu.