23. týden-kinopremiéry: Jedinečný Star Trek, režisér, který neodpouští, dvě švédské rodiny a jedna válka

23. týden-kinopremiéry: Jedinečný Star Trek, režisér, který neodpouští, dvě švédské rodiny a jedna válka
V roce 2009 příjemně překvapil celovečerní verzí Star Treku, v níž bylo všechno tak, jak jste to do té doby neznali. J.J. Abrams, multitalentovaný režisér, scenárista, producent a herec se k příběhu lodi Enterprise vrací ve snímku Star Trek: Do temnoty. Hvězdná flotila je v ohrožení, na scénu totiž nastupuje terorista John Harrison. Kapitán Kirk to rozhodně nemůže nechat jen tak. Posádka lodi Enterprise se proto vydává na cestu do neznáma.
Zachary Quinto, Chris Pine
Star Trek: Do neznáma
Jaké to bude? Dle předpokladu stále dramatické, akční a místy též vtipné. A velkolepější než první díl, Abrams totiž natáčel s ještě větším rozpočtem, než posledně. A vyplatilo se to. Star Trek: Do temnoty bude oblíbený u recenzentů i filmových fanoušků. Že jste první díl Star Treku neviděli? Nevadí. Pro dokonalý zážitek to není podstatné. Snímku dáváme 90%, recenze si přečtěte zde.
Ryan Gosling
Ryan Gosling | RADiUS-TWC
Dánský scenárista a režisér Nicolas Winding Refn zabodoval v roce 2011 se snímkem Drive. Umělecká existenciální jízda nemluvného Ryana Goslinga oslnila především vyznavače artovek. Ti se mohou vypravit na minimalistické drama Jen Bůh odpouští, kde se o moc a odplatu přetahuje znovu Ryan Gosling, jeho filmová matka Kristin Scott Thomas a tichý muž se smrtící zbraní, Vithaya Pansringarm. A bude to peklo na zemi.
Kristin Scott Thomas
Chvilku budete nad sladěním obrazů, filmových ruchů a hudby žasnout. Jindy si budete zakrývat oči a zacpávat uši. Refnovi prý šlo o filosofický koncept, jak se ale zdá, nepodařilo se mu jej převést do srozumitelné filmové řeči. Škoda. Snímku Jen Bůh odpouští dáváme 50%, recenze najdete zde.
Šimon a duby
| Film Europe
A na závěr vám představíme historické koprodukční drama Šimon a duby. Snímek byl natočen podle knižní předlohy švédské autorky Marianne Fredriksson a vypráví příběh dvou rodin odehrávající se v kulisách města Göteborg během Druhé světové války. Ta patřičně zamává mezilidskými vztahy jinak umravněných seveřanů.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.