Fanoušci by se mohli dočkat druhého dílu válečné sci-fi Iron Sky

Fanoušci by se mohli dočkat druhého dílu válečné sci-fi Iron Sky
| Film Europe
Režisér teď doufá, že se mu přes Indiegogo podaří získat částku 150 000 dolarů, aby mohl zafinancovat vznik scénáře a natočit pětiminutové promo video, které pomůže sehnat další potřebné prostředky. Rozpočet na celý film je samozřejmě o hodně vyšší. První díl Iron Sky si "vystačil" s pouhými 10 miliony dolarů, ovšem druhý počítá s rozpočtem o polovinu větším - tedy 15 miliony. "Epický rozsah příběhu to vyžaduje," vysvětlil navýšení rozpočtu Vuorensola. Zápletku pokračování zatím režisér odmítá prozradit.
Iron Sky
| Film Europe
"Vše, co nyní potřebujete vědět je, že se vrátil kompletní tým scénáristů a dává dohromady dějovou linku," uvedl Vuorensola. "Vrátí se někteří herci a objeví se i několik nových a úžasných herců. K soundtracku se opět upsala skupina Laibach a natěšený je i náš tým na triky, který si brousí zuby na nové vizuální efekty, nad kterými se budete rozplývat."
Iron Sky
Iron Sky
Jen pro zajímavost, přispívat na projekt může každý, a to zakoupením jistého "zboží." Takže 10 dolarů znamená, že dostanete k dispozici scénář, až bude dokončen. 25 dolarů slibuje, že uvidíte trailer dříve než kdokoli jiný, za 40 dolarů dostanete tričko, za 60 dolarů podepsaný grafický román Iron Sky. No a když se plácnete hodně přes kapsu vypadá to takto: 100 babek = poděkování na YouTube, 1000 dolarů = pozvání na schůzky nad scénářem, 10 000 dolarů = role s textem (ale jen v promo snímku) a 25 000 dolarů = jméno v titulcích (ovšem asi ne ve finálních filmových).
Pokud půjde všechno podle plánu, mělo by být promo video hotové na příští květen na filmový festival v Cannes. Scénář Iron Sky 2 by měl být dokončen na konci roku 2014 a natáčení by se mělo rozběhnout v roce 2015.