Karlovarský festival letos otevře oscarový scenárista a režisér Michel Gondry

Karlovarský festival letos otevře oscarový scenárista a režisér Michel Gondry
Pěna dní vstoupí do české kinodistribuce ještě během karlovarského festivalu ve čtvrtek 4. července pod hlavičkou distribuční společnosti Aerofilms.
Znělka s hrdinkou hitů Královna a RED
karlovarsky-festival-letos-otevre-oscarovy-scenarista-a-reziser-michel-gondry
Dalším držitelem Křišťálového globu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, který přijal nabídku a souhlasil s natočením festivalové znělky, se stala britská filmová a divadelní herečka Helen Mirren, která byla hostem a laureátem ceny 47. MFF Karlovy Vary 2012. Znělku s Mirrenov natočil během prvního červnového víkendu v Londýně režisér Martin Krejčí s kameramanem Štěpánem Kučerou. Martin Krejčí patří dnes k mezinárodně respektovaným tvůrcům reklam. Pro MFF Karlovy Vary již natočil znělku s Jiřím Menzelem a spolu s Ivanem Zachariášem autorsky spolupracoval na znělkách s Milošem Formanem, Věrou Chytilovou, Danny DeVitem a Harveyem Keitelem.
Světová premiéra české hudební komedie
V rámci nesoutěžní části hlavního programu 48. ročníku MFF Karlovy Vary se uskuteční světová premiéra nového českého filmu režisérky Alice Nellis Revival. „Revival je komedie o rockenrolu a o jednom podvodu, který báječně vyšel tím, že se vůbec nepovedl,“ říká Nellis Premiérové uvedení filmu Revival je naplánováno na pátek 5.7. do Velkého sálu hotelu Thermal.