Další hra ožívá na filmovém plátně - finští Angry Birds našli scénáristu

Další hra ožívá na filmovém plátně - finští Angry Birds našli scénáristu
Jon Vitti je komediání legenda podepsaná pod takovými legendárními seriály jako Simpsonovi, americký Kancl nebo The Larry Sanders Show.
Angry Birds jsou asi nejpopulárnější hrou současnosti a finská společnost Rovio je díky tomu asi nejbohatší firmou Finska (ne-li Evropy). Její úspěch je úžasným příkladem kombinace geniálního nápadu, vtipu a úžasné grafiky. To, že se autoři snaží roztomilé naštavné ptáčky a jejich úhlavní nepřátele - zelená prasátka - dostat na filmová plátna tak nikoho příliš nepřekvapí. Konec konců tým stojící za herní aplikací pracuje na dalších vylepšeních a verzích her, které lákají nové hráče. Využívají jako inspiraci filmové hity (Angry Birds Star Wars nebo Angry Birds Rio), populární hudbu (byly k dostání i krátké klipy s Freddiem Mercurym nebo Slashem, který pro hru natočil rockové melodie), lákají fanoušky sci-fi (Angry Birds Space) a ročních období (Angry Birds Seasons). Nejnovějším hitem je verze Angry Birds Friends, díky které mezi sebou mohou hrát kamarádi a triumfovat se ve skóre. No a kdo spíše fandil prasátkům, může si od září minulého roku stavět všechny možné létající stoje s Bad Piggies a unášet vajíčka a prasátka do bezpečí.
dalsi-hra-oziva-finsti-angry-birds-nasli-scenaristu-1
dalsi-hra-oziva-finsti-angry-birds-nasli-scenaristu-6
O financování filmu se postará sama společnost Rovio, která si tak chce zachovat plnou kontrolu nad kreativní fází filmu i jeho kvalitou. Výkonné produkce se pak ujme bývalý ředitel Marvel Studios David Maisel. Jeho úkolem, kromě práce na filmové podobě hry, je i pomoci Roviu vybudovat novou obchodní strategii a proniknout do ostatních odvětví zábavního průmyslu (ve finsku již existuje i televizní seriál a vyšlo i několik knih, přičemž Rovio se netají tím, že by rádo v budoucnu vytvořilo i komiks).
dalsi-hra-oziva-finsti-angry-birds-nasli-scenaristu-5
Produkce se ujmou Catherine Winder a John Cohen. "Jsme rádi, že se k nám Jon a Catherine připojili," uvedl generální ředitel Rovia Mikael Hed. "Mají ohromnou zkušenost, kterou mohou do projektu vložit. Věří, že máme správný tým, abychom našim fanouškům přinesli úžasný filmový zážitek."
Premiéra je v plánu na červenec 2016 ve formátu 3D pod záštitou studia Sony Pictures.