US tržby: Druhý Star Trek sesadil Iron Mana, bude to ale k úspěchu stačit?

US tržby: Druhý Star Trek sesadil Iron Mana, bude to ale k úspěchu stačit?
Pařba na třetí a Rychle a zběsile 6 startují příští týden. Oba filmy mají silnou fanouškovskou základnu. Který nakonec přitáhne více diváků?
Není to samozřejmě tak, že by od té doby znepřátelené tábory začaly chodit společně na pivo. Rozhodně ale Star Treku dokázal k fenoménu přilákat řadu lidí, kteří do té doby nejevili o hrdiny posádky Enterprise zájem.
I přes fantastické ohlasy měla jednička spíše vlažnější komerční přijetí. Nebo jinak - s celosvětovými tržbami 387 milionů dolarů se stala nejúspěšnějším dílem série vůbec, ale opravdu velké hity se točí v podstatně vyšších číslech. Studio přesto dalo dvojce zelenou a bylo otázkou, s jakou razancí vstoupí do kin. Minulý týden konečně přilétl sequel do sálů, z Ameriky si i s půlnoční premiérou odnesl 84 mega, celosvětově jich zatím má 115. Což nejsou o moc odlišná čísla, než jaká zvládla před čtyřmi lety jednička (ta dokonce ve Státech vydělala o 2 mega více). Jde tudíž o menší zklamání, neboť se čekal po předchozím tažení větší zájem. Na druhou stranu nevstoupilo Do temnoty do slabého období. Iron Man 3 na druhém místě si uzmul o víkendu z tržeb dalších 35 milionů a Velký Gatsby na druhém místě 23. Věru silní soupeři.
us-trzby-novy-star-trek-sesadil-iron-mana-bude-to-ale-k-uspechu-stacit
Pařba na třetí a Rychle a zběsile 6 startují příští týden. Oba filmy mají silnou fanouškovskou základnu. Který nakonec přitáhne více diváků?
A příští týden to nebude pro Star Trek lepší. Na kina zaútočí Pařba na třetí a Rychle a zběsile 6, přičemž oba filmy budou mít opening minimálně za 30 míčů. Sály nejsou nafukovací, koláč se bude dělit na velké porce a na Star Trek toho nejspíš moc nezbude. Nasazení v silném květnu možná zlomí sérii vaz. Doufejme v opak už proto, že podle recenzí se i dvojka velmi povedla.
Správně tušíte, že po tak silném trojlístku toho moc na ostatní nezbylo. Krev a pot si na čtyřce připisuje tři miliony, pátí Croodsovi 2.7 mega, šesté sportovní drama 42 má téměř tu samou částku (je o 20 tisíc dolarů chudší), sedmé Nevědomí na celosvětových tržbách olízlo čtvrt miliardy, osmé znovu famózně hodnocené drama Mud. Na posledních dvou pozicích TOP10 otřesné komedie Peeples a Velká svatba. Díky bohu, ani jedna úspěšná.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.