Tržby v českých kinech: Třetí Iron Man a pátý díl Scary Movie vládnou kinosálům

Tržby v českých kinech: Třetí Iron Man a pátý díl Scary Movie vládnou kinosálům
Iron Man 3 | Marvel Studios
Tony Stark je zpátky a s ním i třetí Iron Man. Robertu Downeymu juniorovi se podařilo i při dlouhodobě sestupné tendenci návštěvnos
Iron Man 3
Iron Man 3 | Marvel Studios
ti dostat do kin poměrně dost diváků. 62 tisíc fanoušků filmu a komiksu nechalo v pokladnách 7.5 milionu korun. A i to je oproti předchozímu víkendu pokles o 40%. Tuzemské umístění tedy odpovídá světovému prvenství. Na ten Starkův obleček by peníze z českých kin stačit mohly, nemyslíte?
Scary Movie 5
To je on, to je on! Charlie Sheen!
Druhé místo patří pátému dílu komediální série Scary Movie. Ne zrovna povedená novinka parodující hororový žánr a filmy s duchařskou tematikou skončila za Iron Manem s velkým odstupem. Přes 14 tisíc platících diváků přineslo do pokladen 1.3 milionu korun. Kolik že to dělal honorář Charlieho Sheena?
Croodsovi
Croodsovi
Na třetí místo poskočili Croodsovi, pravěká animovaná komedie, kde hraje důležitou roli oheň. Na Croodsovi se vydalo téměř 10 tisíc diváků, za vstup utratili přes 1 milion korun.
Susan Sarandon, Robert De Niro, Katherine Heigl
Velká svatba aneb Když herecké hvězdy mají plnit kinosály. Přijde vám ta scéna vtipná?
Až na čtvrté příčce skončila novinka tohoto víkendu, hvězdně obsazená komedie Velká svatba (2013). Ale hvězdná jména prvoplánový scénář a nejistou režii nezachrání. A vlastně to vůči nim vůbec není fér, když si odmyslíme jistě dobré honoráře. Možná i proto tržby snímku nedosáhly ani milionu korun. Snímek navštívilo přes 9 tisíc diváků.
Tom Cruise
Nevědomí
Nevědomí (2013) kleslo až na páté místo žebříčku tržeb. Což svědčí o tom, že velká jména v pro ně netypických rolích prostě netáhnou. A producenti to zkouší a zkouší. A zkouší. Ale český trh není zas až tak směrodatný. Nevědomí s Tomem Cruisem utržilo 880 tisíc korun, na film přišlo téměř 9 tisíc diváků.
Tomáš Magnusek
Jedlíci aneb Sto kilo lásky
Nejvýrazněji propadli oproti předchozímu víkendu Jedlíci aneb Sto kilo lásky (2013), nejnovější komedie producenta a režiséra Tomáše Magnuska. Snímek zaznamenal propad 66%, umístil se na konečné 20. příčce žebříčku tržeb. Do kina na film přišlo 857 jedlíků, kteří nechali v pokladnách 89 tisíc korun. Být na jejich místě, investoval bych radši do skutečně zdravé výživy.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.