Hororový klasik John Carpenter by rád natočil adaptaci hry Dead Space

Hororový klasik John Carpenter by rád natočil adaptaci hry Dead Space
Dead Space | Visceral Games
Protože ne každý patří mezi pařany, je dobré si napřed představit samotnou herní sérii Dead Space. V jejím prvním díle je inženýr Isaac Clarke vyslán na zdánlivě rutinní misi - opravit těžební loď v hlubokém vesmíru. Na její palubě narazí na neznámou mimozemskou a značně vražednou rasu. Vetřelec hadr.
Dead Space 2
Inspirace slavným filmem každopádně nikoho nenaštvala, protože se Dead Space vyprofilovala jako zatraceně povedená herní pocta vetřelčí sérii. A co víc, nabídla opravdu lahůdkové infarktové momenty. V dalších dílech se sice přitvrdilo na akci, i přesto si ale značka udržela statut fenoménu. Jako taková se dočkala nejen několika herních odboček, ale také dvou kreslených filmů (oba nicméně nesahají své předloze ani po uříznuté kotníky).
Věc
Věc
Dead Space si o filmovou adaptaci říká mimo jiné proto, že klasický Vetřelec je, zdá se, definitivně mrtvý (Prometheus se mu vzdálil a crossovery s Predátorem dopadly katastrofálně). Žánr vesmírného hororu tudíž nemá ve filmovém světě své zastoupení. Což přirozeně neušlo Hollywoodu, konkrétně by Dead Space rád natočil John Carpenter, režisér hororových klasik Předvečer svátku Všech svatých (1978), Mlha (1980) a Věc (1982).
"Trvám na tom, že by z Dead Space byl parádní film. Máte lidi, kteří přijdou na opuštěnou, deaktivovanou vesmírnou loď a musí jí znovu nastartovat. A něco je na palubě. Je to zkrátka skvělý materiál," nechal se slyšet Carpenter.
hororovy-klasik-john-carpenter-by-rad-natocil-adaptaci-hry-dead-space-1
Kurt Russell a John Carpenter při natáčení Velkých nesnází v malé Číně (1986)
Carpenter už bohužel dávno nemá onu sebejistou pozici, jako kdysi. Hit nenatočil téměř dvacet let a když se pokusil o vesmírný horor Duchové Marsu (2001), vyšla z toho tragédie. Šance, že by mu studio svěřilo tak důležitou značku jako Dead Space, je tudíž minimální. Ale tak nikdy neříkejme nikdy...
Víte že...
... se Carpenterova Věc stala součástí kultury na Antarktidě? Na všech britských výzkumných stanicích na ledovém kontinentu je dlouhodobou tradicí při oslavách zimního slunovratu projekce tohoto kultovního filmu.