6 komiksových postav Marvelu, které si zaslouží vlastní film

6 komiksových postav Marvelu, které si zaslouží vlastní film
Přiznejme si to, že i když byli týmoví Avengers vynikající, přesto si pro sebe Iron Man urval ten největší kus slávy. Postava zkrátka nejdřív potřebuje vlastní snímek, kde může naplno zazářit a poté se může přemístit na plátno společně s partičkou dalších komiksáků. V Marvelu si ale oblíbili (a já jim to za zlé nemám) hodně nových postav nejdříve představit nějakou cameo roličkou ve filmu jiného hrdiny a až poté ho buď zasadit do nějaké týmověší hry, nebo mu rovnou poskytnout příběh vlastní. Pojďme se podívat, které marvelácké postavy by si vlastní snímek rozhodně zasloužily.

KINGPIN

komiksovych-postav-marvelu-kteri-si-zaslouzi-vlastni-film
Wilson Fisk , a.k.a. Kingpin se objevuje v marveláckém světě povětšinou úzce spjat se Spider-Manem, Daredevilem či Punisherem a dá se říct, že vede celé gangsterské podsvětí.
Spider-Man
Spider-Man | 2002 Columbia Pictures
Snímek o Kingpinovi, jak se propracoval až na vrchol a co mu stálo v cestě, by mohl být dalším temným marveláckým snímkem, který posune dramatickou linku výše uvedených superhrdinů o něco dále. Především by si mohl napravit reputaci po zpackaném Daredevilovi (2003). Kingpin se zdá jako tlusťoch, ale ve skutečnosti je neskutečně silným chlapíkem, který má pouze 3% tuku v těle (pro chlapa, který váží 200kg, je to víc než dost svalové hmoty). V soubojích se Spider-Manem má zpravidla navrch a jedinou nevýhodou je jeho neobratnost a absence mrštnosti.

KYKLOP

komiksovych-postav-marvelu-kteri-si-zaslouzi-vlastni-film-2
Kyklopa známe z X-menů a to z pohledu Wolverina, který ho vnímá jako nesympatické pako, které mu jediné stojí v cestě za jeho vyvolenou.
James McAvoy
| BontonFilm
To je ale škoda, neboť Kyklop je z jedna z nejpropracovanějších postav mutantího universa a rozhodně by si zasloužil druhou šanci, kde by do něj Wolverine pořád nešil. Přeci jenom, Kyklop je velitelem X-menů, což už něco znamená a jeho příběh rozhodně nějakou tu váhu má. Uvidíme, možná se něčeho takového dočkáme v dalších dílech X-menů s Michaelem Fassbenderem a Jamesem McAvoyem.

CABLE

komiksovych-postav-marvelu-kteri-si-zaslouzi-vlastni-film-3
Postava, která bojovala po boku i proti snad všem marveláckým superhrdinským skupinám. Cable zoufale potřebuje svůj vlastní film.
Shawn Ashmore, Hugh Jackman, Aaron Stanford, Anna Paquin
X-Men 2 (2003) | copyright © 20th Century Fox
Nathan Summers je poloviční kyborg a navíc je synem Scotta Summerse neboli Kyklopa. Cable povětšinou přeskakuje z přítomnosti do budoucnosti roku 4935, což je prakticky sen každého sci-fi fandy. V roce 4935 totiž zuří nemilosrdná válka a vzhledem k tomu, že Cable ví, co se v budoucnosti stane, má v přítomnosti nelehký úkol: nenarušovat časovou linii a nepokoušet se zachránit svůj budoucí svět.

HAWKEYE

komiksovych-postav-marvelu-kteri-si-zaslouzi-vlastni-film-4
il Upřímně jsem na Avengers těšil nejvíce hlavně kvůli němu. Hawkeye je jednou z těch nejpřehlíženějších postav, neboť ve skutečnosti nemá žádné superschopnosti, nemá milióny dolarů na účtu, prostě se jen vytrénoval a jeho zkušenosti ho posunuly do žebříčku "nejužitečnějších" hrdinů.
Jeremy Renner, Scarlett Johansson
Avengers
Na internetu se navíc objevují velice podrobné a na amatérskou práci velmi, velmi dobré fan-fikce, které zacházejí do Hawkeyovi historie, jíž (jak bylo naznačeno i ve filmu) úzce sdílel s Černou vdovou. Chceme prostě vědět, co se stalo v Budapešti!
Sám Jeremy Renner dal jasně najevo, že by si rád zahrál Hawkeye znovu a nejradši ve vlastním celovečeráku. Navíc by bylo moudré na něm začít pracovat co nejdříve, dokud je Jeremy stále v kondici. Nechte ho hrát Hawkeye, nehypnotizujte ho a dejte mu více prostoru. Prosím.

DEADPOOL

komiksovych-postav-marvelu-kteri-si-zaslouzi-vlastni-film-5
Měli jsme ho již možnost vidět v X-Men Origins: Wolverine v podání Ryana Reynoldse, který byl skvělou volbou a scéna, kdy mečem roztříští kulky, je jeden z nejlepších záběrů filmu. U Deadpoola se nabízí srovnání se Spider-Manem, neboť je stejně nahláškovaný jako on, má stejnou postavu, stejnou mrštnost, pouze je na druhé straně šachovnice a táhne to se záporáky.
komiksovych-postav-marvelu-kteri-si-zaslouzi-vlastni-film
Pokud z X-Men Origins: Wolverine opomeneme závěrečnou scénu, má Marvel charakter Deadpoola docela hravě zmáknutý a stačí pouze natočit film, kde bude mít více prostoru a kde se trochu rozvede jeho historie. Nevidím důvod, proč by si ho znovu nemohl zahrát Reynolds (spory kvůli Green Lanternovi nehrozí, na ten film všichni ihned zapomněli a studio pokračování zamítlo), neboť ukázal, že se pro tuto roli perfektně hodí.
Ryan Reynolds
| Twentieth Century Fox
V komiksech se často objevují Deadpool a Cable pohromadě a tato kombinace není k zahození. Navíc by Marvel zabil dvě mouchy jednou ranou a fanoušci by byli nadšení. Diskuze o tom, který z těchto dvou by bitvu vyhrál, by ale asi stejně neustaly (nezávisle na tom, co by zvolili filmaři).

VENOM

komiksovych-postav-marvelu-kteri-si-zaslouzi-vlastni-film-1
Ano, taky jsme ho již viděli, ale Spider-Manův největší nepřítel byl paradoxně umístěn do toho nejhoršího dílu z celé trilogie. Venom si zaslouží vlastní film a rozjezd nové Spider-Manovské ságy k tomu snad bude časem směřovat.
Amazing Spider-Man
Ve Spider-manovi trojce nebyl Venom vykreslen vyloženě špatně, naopak souboj Petera a Venoma/obleku byl slušný, ale potenciál Venoma nebyl využit ani zdaleka.
Tento snímek má jeden háček, byl by problém ho natočit bez Spideyho. Venom sám o sobě totiž nemůže fungovat. Přesto by se z příběhu jeho zrození dala vytřískat pořádná zápletka. Film by se dal skvěle využít jako prequel k následnému Spideymu snímku s Andrew Garfieldem, kde by se poprvé objevil Venom.
Spider-Man
Spider-Man | 2002 Columbia Pictures
Co Vy, máte nějaké jiné marvelovské postavy, které byste na velkém plátně chtěli vidět? Nebo se Váš oblíbenec nachází také v naší topce?