Filmová komedie Revival změnila Žižkov na slavnou Abbey Road

Filmová komedie Revival změnila Žižkov na slavnou Abbey Road
| BontonFilm
Bolek Polívka, Miroslav Krobot, Karel Heřmánek a Marián Geišberg hrají v Revivalu (2013) muzikanty, jejichž rocková skupina SMOKE se za nejasných okolností rozpadla v roce 1972, a kteří se – každý z jiných důvodů – rozhodli pokusit o její velkolepý comeback. Ve středu dění filmu není jen návrat kapely Smoke na pódia a s tím spojená zábava, ale i život všech jejích členů.
filmova-komedie-revival-zmenila-zizkov-na-slavnou-abbey-road
Fotografování řídila sama režisérka Alice Nellis a slavné herce nechávala přecházet za sebou po přechodu tak dlouho, dokud nebyla s fotografií opravdu spokojená. Neúnavně udávala rytmus, aby „velké čtyřce“ vyšel správně krok. „Vy vůbec nechodíte, jak já tleskám,“ vyčítala několikrát. Na place, který přípravou a zkouškami připomínal samotné filmování, byla ale skvělá nálada a všichni herci během práce stíhali i vtipkovat. „Chystáme takový malý turné, ale ještě o tom nesmíme mluvit,“ tvrdil například kytarista filmové skupiny Smoke Miroslav Krobot.
Filmová kapela Smoke hraje ve složení Miroslav Krobot jako kytara, Bolek Polívka jako basa, Karel Heřmánek u kláves, Marián Geišberg jako zpěvák. V Revivalu je důležitá také Zuzana Bydžovská, Vojta Dyk, Jenovéfa Boková nebo Richard Genzer.
Miroslav Krobot, Marián Geišberg, Bolek Polívka, Karel Heřmánek
Boleslav Polívka, Marián Geišberg, Karel Heřmánek a Miroslav Krobot si v Revivalu zahrají čtveřici muzikantů. | BontonFilm
Komedie Revival vypráví příběh čtyř muzikantů, jejichž rocková skupina SMOKE se za nejasných okolností rozpadla v roce 1972, a kteří se – každý z jiných důvodů – rozhodli pokusit o její velkolepý comeback. Důvody jsou nejrůznější - peníze, touha po ztracené slávě, touha pomoci kamarádovi, ale také strach z nemohoucnosti, nemoci a smrti. Ale ať už jsou původní pohnutky jakékoliv, tito stárnoucí muži znovu začínají hrát a spolu s tím, jak si znovu začínají užívat hudby, kamarádství a života na pódiu a taky za ním, jejich plány a ambice se mění. A nakonec se změní i oni sami. A také se konečně podaří rozluštit jedno velké tajemství – proč se vlastně skupina v roce 1972 rozpadla.
Miroslav Krobot, Marián Geišberg, Bolek Polívka, Karel Heřmánek, Alice Nellis
Alice Nellis "režíruje" focení plakátu ke snímku Revival.
A jak film Revival charakterizuje Alice Nellis? „Revival je tragikomedie o stárnutí, rockenrolu a o podvodu, který báječně vyšel tím, že se vůbec nepovedl. Čtyři hlavní hrdinové naplňují titul známé písně Jethro Tull “Too old to rock and roll but too young to die”. Snad až na to, že se s tím “too old to rock and roll” rozhodli poprat.