"Zkazil" filmový průmysl stereotypní charaktery nevinných hereček?

"Zkazil" filmový průmysl stereotypní charaktery nevinných hereček?
Erotičtější scény jsou většinou neoddělitelný faktor hereckého života a několika herečkám tyto scény řádně pomohly v kariéře. Pojďme se podívat na několik nejznámějších tváří, které takto filmový průmysl "zkazil" a jež dobrovolně odhodily tvář nevinných holčiček kvůli úspěchu.

Anne Hathaway, díky filmu Spoušť aneb Její nejlepší filmy?

1. 82% Interstellar (2014)
2. 82% Temný rytíř povstal (2012)
3. 78% Stážista (2015) 
6-herecek-ktere-zkazil-filmovy-prumysl-1
Roztomilá Anne dorazila do filmového průmyslu přes Disneyho v Deníku princezny (2001), ale princeznou samozřejmě nemohla zůstat napořád, a proto svou "panenskou" auru prolomila snímkem Spoušť, kde se z ní stává neskutečně sexy provokativní teenagerka, která s gangem z L.A. proniká do světa drog, násilí, chlastu a občasného sexu. Hned poté Anne hrála ve vysoce ceněném dramatu Zkrocená hora, kde se ukázala nahoře bez. Od té doby začala dostávat zajímavější role, které ji tento rok i vynesly Oscara.

Elisabeth Shue, díky filmu Leaving Las Vegas? aneb Její nejlepší filmy?

1. 83% Návrat do budoucnosti II  (1989)
2. 81% Návrat do budoucnosti III  (1990)
3. 75% Leaving Las Vegas (1995) 
6-herecek-ktere-zkazil-filmovy-prumysl-3
Herečka Elisabeth Shue byla v době, kdy začala pracovat, velice osvěžujícím živlem. Začínala se snímky jako Karate Kid či Noční dobrodružství, ale když dospívala, potřebovala se oprostit od svých stereotypních rolí, což vedlo k jejímu účinkování ve filmu Leaving Las Vegas, kde velmi dravě laškuje s Nicolasem Cagem, jehož pomalu, ale jistě drtí jeho problémy s alkoholem. Elisabeth nejenže ve filmu s Cageem velmi vášnivě spí, ale je i znásilněna. Takto jsme ji do té doby ještě neviděli a za svůj výkon ji Akademie nominovala na Oscara. Toho ale nakonec dostal pouze Cage.

Dakota Fanning, díky filmu The Runaways aneb Její nejlepší filmy?

1. 77% Teď a tady (2012)
2. 77% Válka světů (2005)
3. 76% Jmenuji se Sam (2001) 
6-herecek-ktere-zkazil-filmovy-prumysl-5
Dakota byla jednou z nejlepších dětských hereček a její starší role ve filmech jako Muž v ohni, Válka Světů či Jmenuji se Sam ji katapultovaly mezi jednu z nejnadějnějších mladých tváří Hollywoodu. V roce 2007 hrála Dakota ve snímku Hounddog, kde je znásilněna a zneužívána. I přesto v očích veřejnosti pořád zůstávala tou malou, nevinnou dívkou... až do roku 2010, v němž se pustila do natáčení The Runaways, kde jí lidé konečně začali brát jako dospělou ženu. V tomto filmu Dakota hraje rockovou zpěvačku Cherie Currie. Fanning byla v době natáčení sice stále ještě 17 letá, ale můžeme ji vidět prakticky nahou ve scéně, kde souloží se samotnou Kristen Stewart.

Jessica Biel, díky magazínu Gear aneb Její nejlepší filmy?

1. 75% Iluzionista  (2006)
2. 71% A-Team (2010)
3. 70% Next (2007)
6-herecek-ktere-zkazil-filmovy-prumysl-2
Začínala jako neviňátko v TV show Sedmé nebe. Z takové škatulky přirozeně chtěla uniknout, (stejně jako skoro všichni herci, kteří začínají v seriálech) a proto se rozhodla odložit oblečení. V roce 2000 se "konečně" odhodlala proniknout do světa dospělých a zapózovala polo nahá v magazínu Gear (ve věku 17). Tah zafungoval. Producenti se o ní poté rvali a naopak ze seriálu Sedmé nebe ji vyhodili, i když se poté ukázala ještě v několika dílech.

Jennifer Anniston,díky filmu Hodná holka aneb Její nejlepší filmy?

1. 79% Millerovi na tripu  (2013)
2. 76% Marley a já  (2008)
3. 74% Božský Bruce (2003)
6-herecek-ktere-zkazil-filmovy-prumysl
Jennifer bude asi Rachel Greenovou ze seriálu Přátelé až do konce své kariéry, ale stejně jako ostatní se také pokusila své zaškatulkování prolomit nahotou. Aniston potřebovala svět přesvědčit, že není pouze Rachel, a proto se po Přátelích vrhla na Hodnou holku. Ve filmu hraje Aniston vdanou prodavačku v menším obchodě a má aférku s o dost mladším mužem. Aniston se pro roli i svlékla, protože pokud se chcete v Hollywoodu prosadit, nesmíte se stydět. Smutné, ale pravdivé. Další ožehavou rolí byla praštěná zubařka v nedávném filmu Šéfové na zabití (kde jí to opravdu seklo).

Natalie Portman, díky filmu Na dotek aneb Její nejlepší filmy?

1. 85% Leon  (1994)
2. 83% Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů(2005)
3. 82% Nelítostný souboj(1995)
6-herecek-ktere-zkazil-filmovy-prumysl-4
Natalie nezačala svou kariéru vysloveně jako hodná holka (první zabijácká role v kultovním Leonovi je na hony vzdálena tomu, co běžně roztomilé mladé herečky hrají), ale hned poté se zařadila do stereotypních charakterů slušných děvčat. Vydrželo to do chvíle, než si zahrála striptérku v dramatu Na dotek, kde její role vytváří prapodivný "čtverec lásky" mezi Judem Law, Julií Roberts a Clivem Owenem. Od té doby jsou Natalieniny volby pro scénáře více vyzývající a zajímavější, což zakončila líbačka mezi ní a Milou Kunis v Černé labuti. Chlapi, přiznejte se, že na oba filmy koukáte jen kvůli Natalii.