Tržby v českých kinech: Táhne pravěk animovaný, ve 3D a horor z lesa

Tržby v českých kinech: Táhne pravěk animovaný, ve 3D a horor z lesa
Croodsovi
Žebříček ovládla i tentokrát animovaná pravěká rodinka Croodsovi. Kina živí návštěvy rodičů s dětmi, které však o víkendu dosti polevily. 1.3 milionu korun nechalo v pokladnách našich kin 9.5 tisíce diváků. A to je nejslabší první místo za hodně, hodně dlouhou dobu. Ptáte se, čím to? Odpověď je: Jaro.
Sam Neill
Jurský park 3
I druhý snímek žebříčku tržeb nabízí pravěkou tematiku. Jde o samotný Jurský park, který je nově promítán ve formátu 3D. Do kin se na něj vydalo přes 7 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 1.1 milion korun. Jurský park je klasika, hravě strčí do kapsy všechny novější digitální snímky. Přál bych mu rozhodně lepší čísla.
Lesní duch
Lesní duch
Horor na třetím místě?! Lesní duch je remakem klasiky Sama Raimiho, jde tedy o fanouškovský "must see" snímek. Dosti krvavá záležitost jen pro ty nejsilnější povahy (osobně bych dal přednost Babovřeskům, 2013). Příznivci žánru v kinech nechali 1  milion korun. O víkendu tahle jatka přislo shlédnout 7.650 diváků.
Jack a obři
Fantasy snímek Jack a obři skončil druhý.
I čtvrtý fantasy snímek Jack a obři (2013) zaznamenal oproti předchozímu víkendu nemalý pokles. Tržby lehce pod 1 milion korun a diváci v počtu 6.436, tedy skluz o 54%.
Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk
Na třetím místě se drží Babovřesky. 8 týdnů na žebříčku tržeb.
Až na pátou příčku se propadly Babovřesky, veleúspěšná komedie Zdeňka Trošky. 6.618 platících diváků do kin přineslo 775 tisíc korun. Celkové tržby čítají přes 80 milionů ! Meta 600 tisíc platících diváků není nereálná.
Práskač
Minulý víkend bylo do kin nově uvedeno 7 snímků, když nepočítáme obnovenou premiéru Jurského parku. Mezi prvních pět na žebříčku tržeb se nedostal jediný, do top20 pouze tři ze 7. Akční Práskač (2013), v němž hraje překvapivě dobře charakterní roli bývalý wrestler Dwayne Johnson, skončil až 14. A pak uvádějte do kin tolik novinek...
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.