US tržby: Svět fandí vojáčkům G.I. Joe a ignoruje mimozemskou lovestory

US tržby: Svět fandí vojáčkům G.I. Joe a ignoruje mimozemskou lovestory
Prodloužený velikonoční víkend se tentokrát kinařům vyplatil. Diváci nelenili doma, vyrazili na hity minulých týdnů a současně podpořili novinky. Nejlépe si vedlo pokračování G.I. Joe: Odveta (2013), kde očividně zabraly trailery i kampaň točící se okolo nových tahounů Dwaynea Johnsona a Bruce Willise. Ve Státech si Joe připsal 51 milionů dolarů a jakoby to nestačilo, ze zbytku světa přistálo dalších 80. V něco takového nikdo nedoufal a z Odvety je rázem hit, který s největší pravděpodobností hravě překoná svého předchůdce. Druhou úspěšnou novinkou je poslední film Tylera Perryho Temptation (2013), který je tradičně určen černošskému publikum a znovu se povedlo zaseknout háček. Doba třicítkových otvíráků je sice nenávratně pryč, ale i za tu dvacku může být Perry vděčný. Stačilo to na bronzovou příčku, což je něco, čemu se poslední nováček v TOP10 ani nepřiblížil. Skončil šestý.
Saoirse Ronan
Hostitel
Je jím Hostitel (2013) podle románu té, která "nám dala Twilight". Teenagerovská variace na invazi lupičů těl s (jak jinak) důrazem na romanci zdaleka tak nezaujala čtenáře, jako upíro/vlkodlačí souboj. A s filmem je to stejné. 10 milionů je minimální startovné a série tím stejně rychle končí, jako začala. Tentokrát žádných 5 dílů, ve kterých se toho stane možná na jeden film. Zůstane u jedné prázdné bubliny. A pak, že spravedlnost neexistuje...
Na druhém místě se udrželi Croodsovi (2013), kteří se těší zájmu celého světa. Aktuálně mají nastřádáno 227 milionů dolarů, což je na pouhé dva týdny promítání moc pěkné číslo. Pád Bílého domu (2013) na čtvrté pozici není hit, ani propadák. Chodí se na něj, ale ne tolik, aby to znamenalo novou sérii. Bude zajímavé sledovat, jak si povede podobně laděný Útok na Bílý dům (2013), který do amerických kin dorazí na konci června. Pátý Oz dál pokračuje v krasojízdě. Po čtyřech týdnech zdolal hranici čtyř set milionů.
Aaron Eckhart, Gerard Butler
Pád Bílého domu
Desítku dále doplňují nečekaný hit The Call (2013) s Halle Berry, překvapivě nevýrazná (a neúspěšná) komedie Tiny Fey Admission (2013), sexy holky ve Spring Breakers (2012) a komedie The Incredible Burt Wonderstone (2013), která si i přes hvězdné obsazení (Jim Carrey, Steve Carell) nenašla diváky.
Následující víkend se pokusí kus diváků urvat obnovená 3D premiéra dobrodružného Jurského parka (1993) a eRkový gorefest Lesní duch (2013).
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.