13. týden-kinopremiéry: Místnost sebevrahů, pár nenormálních aktivit G.I. Joe a film nejmladšího českého režiséra. Parade!

13. týden-kinopremiéry: Místnost sebevrahů, pár nenormálních aktivit G.I. Joe a film nejmladšího českého režiséra. Parade!
Začneme pěkně zostra, českým dokumentárním filmem 5 pravidel (2013). V
5 Pravidel
tom sledujeme dobrovolníky, kteří na vlastní kůži zakusí sílu totalitního režimu. Občas je jednodušší nechat se vést pravidly, než se postavit na vlastní nohy a řídit se svými pocity a rozumem. I toto poselství přináší dokument Vavřince Menšla, kterému dáváme 50%. Zajímavý experiment, provedení nicméně mohlo být o poznání lepší.
Bruce Willis
G.I. Joe: Odveta
A teď znovu Bruce Willis v pokračování G.I. Joe: Odvetě (2012). Co se nepovedlo ve Smrtonosné pasti (2013), to se Bruceovi daří v pokračování G.I. Joe. Willis ve snímku baví a spolu s nabušeným Dwaynem Johnsonem přináší akční výplach, který sice vyloženě neohromí, v rámci žánru nicméně pobaví. Pro fanoušky povinnost. G.I. Joe: Odvetě dáváme 60%, recenze snímku si můžete přečíst zde.
Saoirse Ronan
Hostitel
Aby se dívky nenudily, přichází do kin Hostitel (2013), údajně sci-fi thriller, který je však určen hlavně divačkám (a divákům) Twilight ságy. Ve Twilight sáze se o jednu dívku ucházelo hned několik "mužů", v případě Hostitele je to pro změnu dvojice mladých žen, která jde za svým vysněným. Je třeba dodávat něco víc? Nemyslíme si. Filmu dáváme 40%, recenze najdete zde.
Místnost sebevrahů
"Život není hra, ze které byste se mohli odhlásit," sděluje další novinka, polské drama Místnost sebevrahů (2011). Stručně řečeno tenhle artový snímek pojednává o zrádnosti virtuálního světa, což je téma víc než aktuální. Vizuální stránka filmu si taky říká o váš zájem. Recenze snímku najdete zde.
I další film přináší drama. V tom bude až Na dřeň (2012) sympatická francouzská herečka Marion Cotillard. Tentokrát si zahrála ženu s postižením. A recenze filmu jsou víc než příznivé. Přestože jde o snímek, jehož sledování bolí. Ale takový už je život.
Parade
A teď něco pro bývalého prezidenta Václava Klause. Balkánský snímek Parade (2011) pojednává komediální formou o radostech a strastech homosexuální menšiny. Jde o mozaiku poskládánou z příběhů bojovníka za práva homosexuálů, oddávajícího, válečného veterána a jeho snoubenky. Vše vyvrcholí heterosexuální svatbou a uskutečněním Gay Pride pochodu. Žijeme totiž všichni v jednom světě. I když se to mnohým nelíbí a ošívají se.
Bez doteku
Práva na film Bez doteku tvůrci prodali do Japonska. Jak se asi bude dařit jejich chystanému snímku Hany? | CinemArt
To není zdaleka všechno. Premiéru má i drama Bez doteku (2013) režiséra Matěje Chlupáčka. Nejde jen o dílo nejmladšího českého tvůrce, ale též o snímek s podmanivou kamerou, výraznými hereckými výkony a netradiční dějovou strukturou. Recenze si přečtěte zde.
Nakonec je tu jedna parodie těžící z přetěžované série Paranormal Activity, snímek Pár nenormálních aktivit (2013). Schválně, že se leknete i u tohodle filmu.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.