Legendární herec Vladimír Pucholt dotáčí dokument a připravuje se na celovečerní komedii

Legendární herec Vladimír Pucholt dotáčí dokument a připravuje se na celovečerní komedii
Vladimír Pucholt po 50 letech od Černého Petra.
Divadelní hru Hodinový hoteliér napsal Pavel Landovský na konci 60. let a inscenace v režii Evalda Schorma s Oldřichem Novým a Miroslavem Homolou v hlavních rolích se v Činoherním klubu zařadila mezi ty, kterým se říká legendární.
Vladimír Pucholt, Božena Matušková
Vladimír Pucholt ve filmu Černý Petr (1963) režiséra Miloše Formana. | Jaromír Komárek
A právě tuto hru se po více než čtyřiceti letech rozhodne znovu nastudovat režisér Jan Kačer. Netouží ovšem po vyprodaných sálech a ohlasu odborné kritiky, chce jejím prostřednictvím vrátit do života Pavla Landovského, legendu českého divadla. Parťákem mu má být v inscenaci
Vladimír Pucholt
Vladimír Pucholt po 50 letech od Černého Petra.
plánované jen na jedno uvedení právě Vladimír Pucholt. Nynější kanadský lékař si bere dovolenou, letí do Evropy a po 45 letech se vrací ke své původní profesi. Stranou veškerého dění, bez pozornosti médií, jen pro společného kamaráda, skvělého herce a dramatika Pavla Landovského, muže, který byl nucen řadu let strávit v emigraci.
Precizně připravený Pucholt zastihuje Landovského v kondici, která neumožňuje původně očekávanou divadelní premiéru. Začínají tedy zkoušet u Landovského doma, postupně osekávají text na vybrané úryvky, které ale jakoby přesně korespondovaly s jejich skutečnou motivací – ještě spolu něco udělat, dokud to jde. Ještě si spolu zahrát, ne pro publikum, pro sebe, pro radost.
Vladimír Pucholt, Jan Kačer, Josef Abrhám, Kristýna Hrušínská, Pavel Landovský
Z natáčení Hoteliera. Šlo o poslední Landovského roli. | Josef Abrhám jr.
Pábitelské dialogy, kterými tehdy pronikal Landovský hluboko do duší hrdinů tehdejšího reálného socialismu, se mísí s autentickými dialogy a místo divadelního představení tak začne vznikat dokument, ve kterém se postupně odkrývá intimní vhled do nitra vyzrálých hereckých osobností.
V dokumentu Hodinový hoteliér (2013) se před kamerou sešlo hned několik zakladatelů a herců původního Činoherního klubu druhé poloviny šedesátých let: Jan Kačer, Pavel Landovský, Vladimír Pucholt, Josef Abrhám, Nina Divíšková, Jiří Krejčík a Libuše Šafránková a z mladé generace Kristýna Hrušínská.
Dokument vzniká ve spolupráci s Českou televizí a měl by mít premiéru během Letní filmové školy v Uherském Hradišti.
Vladimír Pucholt
Herci Josef Abrhám a Vladimír Pucholt opět spolu.
Toto mimořádné setkání hereckých osobností inspirovalo režiséra Josefa Abrháma ml. a Mikiho Kirschnera k napsání scénáře V klidu a naplno. V nové české komedii si zahrají Josef Abrhám, Vladimír Pucholt, Libuše Šafránková, Veronika Žilková, Jiří Bartoška, Jan Kačer, Luděk Sobota, Jiří Vyorálek a řada dalších známých herců. Film se tak stává příslibem hereckého koncertu s odkazem na klasické české komedie. Natáčet se bude v létě.