Recenze: Renoir. Hezké obrázky, obnažené ženy, láska, válka a konec života umělce

Recenze: Renoir. Hezké obrázky, obnažené ženy, láska, válka a konec života umělce
Film je o tom, jak mladá Andrée přijede do domu Renoirových, nechává se malovat starým Renoirem (který už má na kahánku a nemůže chodit) a posléze se zaplete s Renoirem juniorem.
Renoir
Film není vyloženě nepodařený. Francouzská riviéra, ozářená magickým sluncem, má své kouzlo. Z Andrée čiší mladost a život. Ze starého pána čiší únava, skrz kterou se občas prodere záchvat tvořivosti. Z mladého Renoira nečiší nic moc, stejně jako z ostatních obyvatel domu.

Trailer (CZ titulky):

Téměř žádná zápletka ve filmu neexistuje. Jediné drama spočívá v tom, že mladý Renoir chce do armády a Andrée se o něj bojí, posléze odjede na chvíli do velkoměsta pracovat ve foot crush fetish salónu, ale pak se vrátí k Renoirovi. Pak film skončí, ale o následném společném životě Andrée s mladým Renoirem a jeho filmové kariéře se dozvíme pouze ze závěrečného titulku!
Renoir
Proč tedy na tento film koukat? Uvidíte hezké obrázky, uvidíte pár obnažených ženských vnad, trochu se zamyslíte nad láskou a válkou, uděláte si trochu jasno, jak vypadal konec života Renoira seniora a nebudete uraženi demencí toho celého.
Dejme tomu, že to na celovečerní film stačí...
Hodnocení: 60%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE