US tržby: Čarodějové Steve Carell a Jim Carrey nemají na Oze, ani telefonující Halle Berry

US tržby: Čarodějové Steve Carell a Jim Carrey nemají na Oze, ani telefonující Halle Berry
Jack a obři
Mezi ty šťastné patří tým režiséra Brada Andersona, jehož thrillerová novinka The Call (2013) odstartovala na druhém místě se solidní sumičkou 17 milionů dolarů. Terno to není, ale na malý film za 13 mega, v němž se Halle Berry coby operátorka vykecává po telefonu, aby zachránila život mladé dívky, jde o nečekaně razantní nástup. Možná za to může hlad po malých, nekomplikovaných thrillerech, kterých se aktuálně moc netočí. Ani vesměs negativní recenze každopádně diváky neodradily a čokoládová kráska Berry si po letech konečně může na své konto připsat další (ač skromný) hit.
us-trzby-carodejove-steve-carell-a-jim-carrey-nemaji-na-oze-ani-telefonujici-halle-berry
The Incredible Burt Wonderstone
Smutek naopak vládce na třetí pozici, kde se usídlil nováček The Incredible Burt Wonderstone (2013). Když dáte dohromady komediální hvězdy typu Steve Carell a Jim Carrey a k tomu střelený námět, tak nějak se automaticky očekává hit, který otevře aspoň za 25 milionů. Místo toho diváci nadělili filmu mizivých 10 milionů. Žádná velká bolest se pro studio nechystá, neboť tahle taškařice stála střízlivou třicítkou. Otázkou ale je, kde brát jistoty, když ani podobná komediální esa na hit nestačí? Fakt, že film nemá příliš dobré recenze, je v tomto případě vedlejší. U komedií v zámoří nerozhodují kritici (maximálně napomohou), ale samotní diváci. A ti dali palec dolů.
Návrat do země Oz pomalu začíná atakovat v rámci tržeb fenomenální pozici. Po dvou týdnech má na celosvětových tržbách úctyhodných 280 milionů dolarů. Tady se zřejmě podaří zopakovat úspěch podobně pestrobarevné Alenky Tima Burtona. Extrémním průšvihem je naopak čtvrtý snímek Jack a obři (2013) Bryana Singera. Velkolepá triková show za 195 milionů dolarů prakticky nikoho nezajímá, díky čemuž má dobrodružná podívaná po třech týdnech promítání pouhých 90 mega na kontě. Letošní John Carter.
Jack a obři
Jack a obři
Na dalších pozicích komediální trvalka Identity Thief (123 milionů na domácích tržbách na rozpočet 35 mega!), nezajímavý Práskač (2013) s Dwaynem Johnsonem, chlastací komedie Našrot (2013), která má mnohem střízlivější tržby, než by si studio přálo (tady série nepokvete), oscarovka Terapie láskou (2012), slušně vydělávající romanťárna Safe Haven (2013) a levnější animák Escape From Planet Earth (2013), který si pár diváků našel.
Úplně sucho tedy nevládne, žádné hody se ale (vyjma Oze) také nekonají. Uvidíme, co na to o víkendu Croodsovi (2013) a Pád Bílého domu (2013).
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.