Mrtvé projekty: Celovečerních 24 hodin a Bioshocku se jen tak nedočkáme

Mrtvé projekty: Celovečerních 24 hodin a Bioshocku se jen tak nedočkáme
24 hodin | 20th Century Fox Television
U 24 hodin je to především otázka nedostatku času. Seriál skončil před třemi lety a tvůrci se poměrně dlouho prali s tím, jak narvat real-time formát celého dne do pouhých dvou hodin. Nakonec nejspíš s něčím použitelným přišli, neboť se začal hledat režisér. Poslední na seznamu byl Antoine Fuqua a vypadalo to, že je vše na dobré cestě. K příležitosti premiéry Pád Bílého domu (2013) však Fuqua přinesl nemilou zprávu: "Na filmu se nepracuje. A nemyslím, že na něj kdy dojde, rozhodně ne se mnou. Potkal jsem s Kieferem, Foxové film chtěli, šlo o čas. A ten Kiefer díky natáčení seriálu Touch nemá. Nemyslím, že by tomu v nejbližších letech bylo jinak."
mrtve-projekty-celovecernich-24-hodin-a-bioshocku-se-jen-tak-nedockame
Promo fotka s Kieferem Sutherlandem k seriálu Touch
U adaptace hry Bioshock není zpráva o nic pozitivnější. Zatímco na pulty obchodů brzy dorazí třetí díl s podtitulem Infinite, filmová adaptace je bohužel mrtvá. Od roku 2008 v ní měl prsty Gore Verbinski a to s náročnými požadavky - rozpočet 200 milionů dolarů, eRková přístupnost. Možná by to prošlo, kdyby v kinech neprolítli s podobnými parametry Watchmeni. V roce 2009 proto dalo studio Verbinskimu nůž na krk v podobě maxima 80 milionů (jen v takovém případě by prošla brutalita předlohy). Verbinski už zřejmě jinak, než ve velkém (viz jeho Osamělého jezdce), točit nehodlá a tak od projektu odešel. Žezlo převzal Juan Carlos Fresnadillo (28 týdnů poté /2007). Ani on však nenašel se studiem společnou řeč a to nyní oficiálně ohlásilo, že s filmem (minimálně nyní) nepočítá a nepracuje na něm.
V případě 24 hodin je to škoda především proto, že by si seriál nějakou pořádnou filmovou tečku bezpochyby zasloužil. Bioshock je zase látka, které by velké plátno hrozně slušelo. Co se dá dělat. Tak třeba někdy příště.
Víte že...
... měl Kiefer Sutherland v osmdesátých letech tři roky za spolubydlícího Roberta Downeyho Jr.? Vzhledem k tomu, že mají oba značně bohatou drogovou minulost, můžete se vsadit, že u nich doma nuda nebyla.