11. týden-kinopremiéry: John McClane opět v akci, mladí našrot a tajemný mexický písničkář

11. týden-kinopremiéry: John McClane opět v akci, mladí našrot a tajemný mexický písničkář
Smrtonosná past: Opět v akci
John McClane je opět v akci! A aby toho nebylo málo, má s sebou tvrdohlavého synka. Pátá Smrtonosná past je tady. Jestli jste se těšili na vt
Smrtonosná past: Opět v akci
Smrtonosná past: Opět v akci | 20th Century Fox
ipného Bruce Willise, budete zklamaní. Snímku chybí nadhled, kvalitnější příběh i spád. Kdo je ve Smrtonosné pasti zvědavý na rodinné hádky?! Tady by se mělo vládnout akcí a důrazem. Nikoli slovním, ale fyzickým. Smrtonosné pasti: Opět v akci dáváme 50%. Recenze snímku si přečtěte zde.
Našrot
Když jste našrot, může vám to i slušet. Ale spíš ne.
V USA můžete řídit auto už v šestnácti, alkohol vám ale před jednadvacátými narozeninami nenalijí. Vytoužená svoboda ale není jen tak. Své o tom ví Jeff, "hrdina" snímku Našrot (2013), jehož název mluví za vše. Za vznikem filmu stojí tvůrci Pařby ve Vegas (2009) a Bangkoku (2011). Policajti, přísný otec, alkohol a sex, na to všechno dojde ve více či méně vtipných situacích. Film hodnotíme 60%. Nepřináší nic nového, v daném žánru nicméně pobaví. Recenze snímku Našrot najdete zde.
V kinech už také můžete pátrat po Sugar Manovi (2012). Oskarem oceněný
Rodriguez
Rodriguez, zapomenutý hudební talent, stále žije. Prý... Říkají tvůrci dokumentu.
dokument vypráví příběh Rodrigueze, mexického hudebníka, který na konci 60. let minulého století v severoamerickém Detroitu složil pár nezapomenutelných skladeb. A potom se ztratil... Díky snímku Pátrání po Sugar Manovi se dozvíte, že skladatel stále žije! Je to ale umělecká fikce, realita, nebo koláž obého? Těžko říct. Je to skvělé, to je to jediné, co se sluší dodat. Recenze si přečtěte zde.
Otázky pana Lásky
Otázky schizofrenií "postiženého" pana Lásky jsou více než hodny zamyšlení. | CinemArt
Do kin míří i český dokumentární film, Otázky pana Lásky (2013). Dagmar Smržová v něm volně navazuje na svůj předchozí snímek Zachraňte Edwardse (2010). V předchozím snímku Smržová sledovala rodiče, kteří se s pokorou vyrovnávaly s postižením svých dětí. V novince Otázky p ana Lásky režisérka sleduje schizofrenií "postiženého" Jiřího Lásku. Ten se se svou nemocí pozoruhodně vyrovnává a vznáší zásadní otázky o hranici mezi zdravými a nemocnými. Pozoruhodný počin.
Mizející vlny
Co všechno lidé udělají, aby poznali nepoznané. Z filmu Mizející vlny.
Na závěr tu máme něco pro milovníky artovek (a režiséra Christophera Nolana). Mizející vlny (2012) pojednávají o mladém vědci, který se napojí na mysl ženy v komatu. Snímek postihující téma lidských tužeb a bariér natočila litevská režisérka Kristina Buožyté. Doufáme, že o ní ještě uslyšíme.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.