Kritici asi nadšení nebudou. Zdeněk Troška natočí Babovřesky 2!

Kritici asi nadšení nebudou. Zdeněk Troška natočí Babovřesky 2!
| Vojtěch Resler / Falcon
Že by přeci jen lidé aspoň na chvíli chtěli zapomenout na všechny ty starosti, zkorumpovanou politiku a nepovedenou zimu, která kromě sněhu přinesla jen virové epidemie? Rozhodě to tak podle víkendových tržeb vypadá.
Lucie Bílá
| Vojtěch Resler / Falcon
"Před pěti lety mi Ľuboš Draganovský, fanoušek trilogie Slunce, seno..., poslal svůj námět, který se o hoštické komedie velice opíral. Poděkoval jsem mu za pozornost a nechal si ten materiál na dně šuplíku,“ popisuje prapůvod nového filmu režisér Zdeněk Troška.
Když před rokem a něco za mnou přišla producentka Dana Voláková s tím, že jí v prasátku zůstaly nějaké peníze, a jestli nemám něco levného, rychlého a veselého ze současnosti, tak jsem si na ten námět vzpomněl. Ve spolupráci s autorem a mým kamarádem Markem Kališem jsme ho proškrtali, upravili, přepsali... a scénář na Babovřesky byl na světě,“ pokračuje režisér.
Babovřesky
Babovřesky. Kdo tu hraje hlavní roli? | če
Natáčení Babovřesek (2013) probíhalo od 22. května loňského roku na sedmi různých místech jižních Čech. Filmaři během 36 dní zavítali do Záboří, Pištína, Dobčic, Dřítně, Dolních Chrášťan, Netolic a do staré vily nedaleko Hluboké nad Vltavou. Podle slov Trošky někteří diváci po zhlédnutí snímku nevěřili, že štíty domů, které viděli na plátně, nejsou kulisy.
Celou dobu nám přálo počasí, a tak všichni byli pohodoví a dokonale připravení. Vešli jsme se přesně do plánovaných dnů, nepotkal nás žádný zádrhel. Tedy až na jednu herečku-důchodkyni, která si těsně před odjezdem domů zlomila ruku,“ řekl Troška, pro něhož jsou Babovřesky 21. filmovým počinem a devátou komedií.
Zdeněk Troška
Úspěšný Zdeněk Troška, většinou má nejvíce neoblíbených recenzí, ale je stále v zájmu všech novinářů i diváků | Vojtěch Resler / Falcon
A pro ty, kterým se Babovřesky líbily, máme dobrou zprávu. Budou Babovřesky 2! „Hned po střihu se na mě obrátila Dana Voláková, ať si sednu a napíšu druhý díl. S Markem Kališem jsme přes Vánoce dali dohromady scénář a patnáctého ledna ho odevzdali,“ přiblížil Troška. „Tentokrát do děje přidáme ještě půvabnou vesničku Holašovice. A zase za rok v únoru se tady sejdeme na premiéře,“ uzavřel režisér.
Natáčení by mělo začít 21. května 2013 opět v jižních Čechách.