Sérií pro náctileté není nikdy dost - démoni, upíři, draci, zombie a rozdělená budoucnost

Sérií pro náctileté není nikdy dost - démoni, upíři, draci, zombie a rozdělená budoucnost
Mortal Instruments: Město z kostí
A stejně jako u Twilight většinou nezůstane u jednoho dílu. Jako první na plátna kin míří Nádherné bytosti (2013), jež nás zavedou do světa Zaklínačů a služebníků zla a magie. Celkem je v knižní podobě série označována jako Kronika prokletých zaklínačů a celkem čítá 4 díly - Nádherné bytosti, Nádherná temnota, Nádherný zmatek a Beautiful Redemption.
Nádherné bytosti
Nu a pak už to pojede ve velkém. Dalším horkým adeptem na získání srdcí mladých diváků jsou Nástroje smrti, tedy Motral Instruments: City of Bones (2013).Tato knižní série sklidila ohromný úspěch a i díky tomu se původní trilogie (City of Bones, City of Ashes a City of Glass) rozrostla o další dva díly (City of Fallen Angels, City of Lost Souls) a třetí (City of Heavenly Fire) je v plánu na rok 2014. Ano, počítáte správně. Pokud se filmaři rozhodnou natočit vše, čeká nás 6 snímků s Clary Frayovou a Jacem Wylandem. První trilogie od Cassandry Clare je každopádně parádní, takže pokud se filmařům podaří o minimálně 50% kvalitnější práce než na Twilight, můžeme se dočkat poměrně příjemné fantasy se zajímavými nápady, zvraty a snad i triky.
serii-pro-nactilete-nebude-nikdy-dost-demoni-upiri-draci-zombie-a-rozdelena-budoucnost-3
Pak nás čekají 2 samostatné snímky. Hostitel z pera Stephenie Meyer (ano autorky Twilight ságy). A druhým je zombie romance Warm Bodies - i když u tohoto titulu je premiéra v České republice zatím jedním velkým otazníkem.
Saoirse Ronan, Max Irons
Ve výrobě jsou však ještě minimálně 2 projekty směřované na dospívající publikum. SpolečnostMandalay Pictures získala natáčení práva na fantasy sérii Firelight (u nás první díl vyšel jako Drakie) a jeho autorkou je Sophie Jordan. A v tomto případě nás čeká něco trošku jiného - magii, upíry, vlkodlaky a démony vystřídají potomci draků s lidskou podobou.
serii-pro-nactilete-nebude-nikdy-dost-demoni-upiri-draci-zombie-a-rozdelena-budoucnost-1
Nu a druhý koupiloSummit Entertainment a jde o román Veronicy Roth Divergent. Natáčení by mělo začít v březnu příštího roku a premiéra je v plánu na začátek roku 2014. Režie se ujme Neil Burger. Studio navíc získalo práva i na druhý díl knihy s názvem Insurgent, který vyšel letos v březnu a třetí (zatím nepojmenovaný) díl, by měl vyjít na podzim roku 2013. Scénáře se ujme Evan Daugherty. Zde se podíváme do budoucnosti, kdy je chicagská společnost rozdělena na 5 frakcí. Každá z nich se zaměřuje na pěstování jedné ctnosti - Candor (čest), Abnegation (obětavost), Dauntless (statečnost), Amity (mírumilovnost) a Erudite (moudrost).
serii-pro-nactilete-nebude-nikdy-dost-demoni-upiri-draci-zombie-a-rozdelena-budoucnost
No a nakonec samozřejmě nemůžeme zapomenout na dvojku The Hunger Games: Catching Fire (2013), která právě finišuje své natáčení.