Sherlock odstartoval natáčení 3 série, jeho remake Jak prosté ukončuje první

Sherlock odstartoval natáčení 3 série, jeho remake Jak prosté ukončuje první
Lucy Liu, Jonny Lee Miller
Sherlock Holmes: Jak prosté
Oproti tomu americký remake Jak prosté (2012) radostně ukončuje vysílání své první série. Díky poslednímu odvysílanému dílu, který získal sympatických 11 a půl miliónu amerických diváků, mohou tvůrci seriálu bouchnout šampáňo, neboť diváky dokázali zaujmout (do konce první sezóny jim navíc zbývají 3 další díly). Na rozdíl od Sherlocka (2010), jehož každá sezóna má pouhé 3 epizody (dlouhé hodinu a půl), Jak prosté je klasičtější seriál, konkrétně 15 čtyřicetiminutovek na sezónu.    
Pokud s těmito seriály nejste obeznámeni, tak lehce shrnu, o co se jedná. Tvůrci Sherlocka v roce 2010 převedli případy geniálního detektiva Holmese do 21. století. Chemie mezi hlavními představiteli fungovala perfektně a seriál se mohl a pořád může chlubit nálepkou jednoho z nejinteligentnějších televizních pořadů současnosti. O dva roky později se ve Státech rozhodli pro stejný tah, aby svým anglickým "sousedům" ukázali, že na to taky mají (viz článek zde). Seriál Jak prosté je tedy klasickým remakem s tím rozdílem, že oproti originálu je Watson ženou v podání Lucy Liu. Bohužel, jak už to u remaků bývá, nedosahuje US verze takové kvality, jako jeho předchůdce. Přesto se určitě jedná o nadprůměrný seriál, který si zaslouží pozornost. 
Na twitter účtu designéra pro anglického Sherlocka se objevilo několik nových fotek informujících o právě stavěných kulisách pro třetí sérii, tudíž bychom se odstartování natáčení měli v nejbližší době konečně dočkat.
sherlock-oslavuje-3-serii-jak-proste-ukoncuje-prvni-1
sherlock-oslavuje-3-serii-jak-proste-ukoncuje-prvni-2
I přesto, že Benedict Cumberbatch i Martin Freeman mají teď více než plné ruce práce a jejich kariéry se konečně "filmově" rozrůstají, nezapomínají na seriál, který je proslavil nejvíce a (podle jejich dosavadních rozhovorů) to vypadá, že se na návrat do "vyšetřujících" rolí opravdu těší.
Nedávno se Steven Moffat, spolutvůrce Sherlocka, objevil v národním anglickém rádiu a odpověděl na několik otázek ohledně třetí série. Když se ho zeptali, zda se nebojí, že Benedict a Martin nebudu kvůli natáčení Hobita stíhat, odvětil jednoduchou větou: "To nepřipadá v úvahu. Máme jejich rodiny uvězněny ve sklepě." Už kvůli hercům doufejme, že šlo o pouhý vtip.
sherlock-oslavuje-3-serii-jak-proste-ukoncuje-prvni
Stejně tak Lara Pulver, která hrála velmi oblíbenou Irene Adler v druhé sérii Sherlocka, zveřejnila na svém účtu fotku, jako stojí před natáčecím studiem a plakátem Sherlocka. Fotografie rychle zmizela, proto fanoušci nyní netuší, zda z toho vyvodit Irenin návrat, nebo šlo jen o další marketingový tah. 
Sherlock
Již minulý rok Mark Gatiss a Steven Moffat společně s nejmenovaným hercem (hraje v Sherlockovi roli, kterou nechci čtenářům neznající seriál prozrazovat) znovu vyslovili tři slova, která nám mají odhalit zápletky budoucích tří Holmesových případů (stejným způsobem napínaly fanoušky u minulých sezón). Zmíněnými slovy jsou: Rat, Wedding a Bow. (Krysa, Svatba, Luk či poklona). Slova více matou, nežli prozrazují. Fanoušky (a tím pádem i mě) každopádně děsí slovo "poklona", neboť kniha napsaná Arthurem Conanem Doylem (tvůrce Holmese), v níž se Sherlock objevil naposledy, se jmenovala Poslední poklona.
První díl třetí série si napíše Gatiss, který je zodpovědný za třetí epizodu první série a druhou té druhé. Díl by měl navazovat na Doyleovu knihu Prázdný dům, jíž napsal poté, co čtenáři velmi hlasitě protestovali proti smrti jejich oblíbeného detektiva, jehož Doyle nechal spadnout společně s Moriartym do vodopádu (tento "konec" je dobře znám i z Ritchieho filmu).
U americké show Jak prosté zatím nevíme, kdy  přesně čekat 2 sérii, ale stanice CBS již oznámila, že se na ni můžeme pro dobrou sledovanost těšit. Návrat je předběžně naplánován na konec tohoto roku, ale nic není oficiální.

Aktualizace :

Autoři Sherlocka, včetně Marka Gatisse a Stevena Moffata, již oficiálně potvrdili stanovené datum začátku natáčení očekávané třetí série seriálu, který běží na televizní stanici BBC. Toto, pro všechny "Sherlockiany" (jak se fanoušci show hrdě přezdívají) velmi významné datum, je 18. března. 
Na internetu se dokonce objevila už (i na štáb Sherlocka až tak trochu bláznivá) fotka dvou hlavních představitelů, Benedicta a Martina alias Holmese a Watsona, která vznikla při předčítání scénáře k novým dílům.
sherlock-odstartoval-nataceni-3-serie-jeho-remake-jak-proste-ukoncuje-prvni-aktualizace
Další novinkou je změna režiséra. Paul McGuigan, který má na svědomí první čtyři díly Sherlocka, bohužel se seriálem prozatím končí. Má plné ruce práce s přípravou remakeu Frankeinsteina (kde má zájem o roli Daniel Radcliffe). Jeho režisérskou stoličku mu zasedne Jeremy Lovering, který v nedávně době natočil například několik dílů Doctora Who (odtamtud tedy "konexe" s Moffatem a Gatissem). Zatím je jisté, že natočí první dva díly.
A to nejlepší nakonec. Benedict si tak trochu pustil pusu na špacír a jistému reportérovi oficiálně potvrdil, že "Čtvrtá série Sherlocka rozhodně bude. Už jsme podepsali smlouvu. Za tohle mě asi ukamenují, ale nechtěl bych končit ani jí, vše záleží na Martinovi a Stevenovi, kteří teď mají plné ruce práce. Když si na seriál najdou v budoucnu čas, budu více než rád v této show pokračovat." Srdce každého BBC nadšence poskočilo a po tak dlouhém čekaní na třetí sérii se konečně zdá, že je všechno na správné cestě. 
Víte že...
Benedict Cumberbatch a Jonny Lee Miller, kteří oba hrají Sherlocka, si společně zahráli v divadelní hře Frankenstein režírované Dannym Boylem?