Dočkáme se konečně nové řady seriálu Community?

Dočkáme se konečně nové řady seriálu Community?
Zpátky do školy
Zpátky do školy
"Community se vrátí již 7. února," sdělila stanice NBC, která konečně podlehla nenasytným prosbám fanoušků. První díl čtvrté série s názvem "Hostory 101" by se tak na televizních obrazovkách měl objevit už za pouhé tři týdny. Já osobně u NBC zastávám názor, že teprve až díl odvysílá, tak uvěřím, že se show konečně vrátila. Tuhle "fintu" na nás totiž už použila několikrát. Naposledy prohlásila, že se Zpátky do školy (jak zní český překlad seriálu) začne znovu vysílat 19. října. Diváci netrpělivě vyčkávali a nakonec se nic nestalo a zbylo jen trpké zklamání.
Herci oblíbené show si z toho ale velkou hlavu nedělali a s vtipem nám vzázali, že 19. října nemáme brát jako pevné datum, spíše jako stav mysli:
Uvidíme, zda stanice tentokrát své slovo dodrží. Naštěstí to vypadá, že bere slib NBC o něco vážněji, než posledně, neboť na sociální sítě v poslední době velmi často umisťuje kráté sneak-peak videa a nové fotky. A ani herci nelení. Sice nepravidelně, přesto na jejich twitter účtech přilétají nové a nové fotky z natáčení, které nadšení z možosti brzkého návratu jen podtrhují.
Community se výrazně liší od novodobých sitcomů typu Teorie velkého třesku (2007) či Jak jsem poznal vaši matku (2005). Velký rozdíl není jen v tom, že v něm neuslyšíte smích v pozadí. Hlavní diferencí je, že seriál není určen pro tak rozlehlou skupinu diváků (samozřejmě i "obyčejný" divák se může bavit).
Zpátky do školy
Community totiž využívá popkulturní odkazy a spoofy, které najdete pomalu v každé minutě každého dílu a většinu ocení (a hlavně pochopí) převážně jen diváci trochu více znalí a zkušení ve filmovém světě. A jestliže se první sezóna držela zkrátka, aby nalákala mainstreamovou část publika, druhá a třetí série se již naplno utrhly ze řetězu a tvůrci se v nich nijak neomezují.
Jak jste na tom Vy? Sledujete Community, nebo o něm slyšíte poprvé?