Nečekané odhalení: V útoku na Hvězdu smrti figurovaly i ženské pilotky

Nečekané odhalení: V útoku na Hvězdu smrti figurovaly i ženské pilotky
Star Wars byly, pokud jde o postavy, vždy spíše pánský klub. Podle nových zpráv tomu tak ale vždy nebylo, neboť původně při konečném útoku rebelů na Hvězdu smrti kokpity X-Wingů pilotovaly ženy (viz nově uvolněné fotky).
v-utoku-na-hvezdu-smrti-figurovaly-i-zenske-pilotky-2
v-utoku-na-hvezdu-smrti-figurovaly-i-zenske-pilotky-1
v-utoku-na-hvezdu-smrti-figurovaly-i-zenske-pilotky
Poklona Lucasovi patří za ten detail, že na fotkách můžeme vidět herečky velmi rozdílného věku. Na první fotce může být ženě maximálně tak dvacet, zatímco na další fotografii má Impérium co dočinění už i se seniorkou.
Buzfeed spekuluje o tom, proč se George tyto záběry rozhodl na poslední chvíli vymazat. Nejvíce se, nejen fandové, přiklání k názoru, že smrt ženy na plátně by byla až moc frustrující. Nejsem si jistý, zda je to pravdou, neboť zrovna v 70. letech to nebylo tak, že by se s ženami zacházelo jako s princeznami. Největším překvapením ale je, že se tahle novinka dostala na světlo světa až několik desítek let od uvedení samotného filmu.
Uvidíme, zda nám Disney ve svém pokračování nabídne více ženských postav nebo jestli bude pokračovat „Lucasovou mužnější cestou“.