Peter Jackson o pokračování Tintina: Natáčení odstartuje příští rok

Peter Jackson o pokračování Tintina: Natáčení odstartuje příští rok
Plakát ke kreslené adaptaci z roku 1969
Tintin je evropské komiksové zlato. Dalo se proto čekat, že americké publikum, pro které je ekvivalentem komiksu hrdina s maskou na tváři, nechá Tintina bez většího povšimnutí. A to se - bohužel - vyplnilo. Tintinova dobrodružství (2011) vrazila do amerických kin s podporou 3D, výbornými recenzemi a dostatečným počtem sálů a přesto snímek v tamních končinách vydělal slabých 77 milionů dolarů (pro vysvětlení: když drahý film nevydělá v US kinech minimálně stovku, není považován za úspěšný). Tvůrci ale s podobným vlažnějším finančním ohlasem předem počítali. Klíčový pro ně byl ohlas ze zbytku světa. A tam si reportér vysloužil téměř třetinu miliardy.
peter-jackson-o-pokracovani-tintina-nataceni-odstartuje-pristi-rok
Plakát ke kreslené adaptaci z roku 1969
Podle Petera Jacksona tak plánovanému pokračování, jehož by se měl zhostit jako režisér, nic nestojí v cestě. Pokud vše půjde dobře, mělo by natáčení pozvolna odstartovat během příštího roku, přičemž premiéra je předběžně plánovaná na rok 2015. Dvojka ponese název The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun a jak můžeme soudit dle názvu, bude její příběh vycházet ze sešitu Chrám Slunce, v němž se archeologové, kterým se podaří najít starý chrám Inků, stanou obětí kletby. Tintin a Haddock se jim snaží pomoci a zároveň chtějí zachránit profesora Hluchavku, a tak se rozhodnou podniknout výpravu do Peru, aby objasnili tuto záhadu.
Víte že...
...  Jamie Bell se nechal slyšet, že po stránce fyzické náročnosti byla role Tintina dokonce obtížnější než jeho role mladého tanečníka Billyho Elliota?