Tržby v českých kinech: Žebříček překvapivě ovládla Anna Karenina

Tržby v českých kinech: Žebříček překvapivě ovládla Anna Karenina
Keira Knightley je Anna Karenina (2012). A jak se zdá, obsazení téhle talentované mladé herečky dostálo očekávání tvůrců. Snímek po premiérovém víkendu vydělal 2.2 miliony korun, vidělo jej 16.7 tisíc diváků. Po víkendu, kdy 
Keira Knightley
vládl Atlas mraků (2012), další doklad toho, že diváci jsou nabaženi mainstreamu. Příběh Anny Kareniny je nicméně univerzální a poplatný kterékoli době, těžko tedy počítat s tím, že by se tím v rámci premiér doširoka otevřely dveře vážnějším a umělečtěji laděným snímkům.
Atlas mraků klesl na d
Hugh Grant
Atlas mraků
ruhé místo žebříčku tržeb. Diváci za víkend nechali v kinech lehce přes 2 miliony korun, s tím, že jich na tento výpravný epický film přišlo 14.3 tisíc. V číslech to není moc, ale při aktuální konstelaci jde o velmi sympatické umístění. Slova chvály si zaslouží i diváci a jejich trpělivost. Vydržet sledovat tuhle téměř tříhodinovou mozaiku příběhů není zdaleka jednoduché.
Robert Pattinson, Kristen Stewart
Dále upadá zájem o poslední (?) Twilight ságu: Rozbřesk - 2. část (2012). Za víkend snímek v tuzemských kinech utržil 1.5 milionu korun, přičemž ho shlédlo 11.1 tisíc diváků. Oproti předchozímu období pokles na tržbách o 46%. Tuzemský trh není velký a zdá se, že všichni po krvi lačnící i krve se vzdávající snímek viděli. Za 4 týdny snímek shlédlo téměř 387 tisíc diváků, o ty nejvyšší příčky celkových tržeb za rok 2012 se tedy Twilight sága: Rozbřesk - 2. část s největší pravděpodobností ucházet nebude.
Legendární parta
| BontonFilm
Až na čtvrtém místě skončil animovaný snímek, Legendární parta (2012). Film vydělal lehce přes milion, vidělo jej 7.5 tisíc diváků. Děti a jejich rodiče zřejmě nemají čas sledovat před blížícími se Vánoci filmy o tom, jak se zachraňují Vánoce a další svátky. Rodiče dárky nakupují, děti žijí s tím, že je nosí Ježíšek. A ty pracovitější pečou s rodiči cukroví a věnují se dalším tvůrčím činnostem.
Zajímavým činnostem se věnuje i nejnovější James Bond s tváří Daniela Craiga ve snímku Skyfall (2012). Již 23. Bondovka klesla oproti předchozímu období z
Daniel Craig
Skyfall
3. na 5. místo. Snímek za víkend vydělal lehce přes milion, shlédlo jej 7.4 tisíc diváků. Co myslíte, shlédne Bonda 500 tisíc fanoušků? Snímek je prozatím na necelých 460 tisících. Na medaily, co se celkových tržeb za rok 2012 týče, pomýšlet může. Otázkou zůstává, jak s výsledky začaruje Hobit (2012), který vstupuje tento týden do českých kin.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.