Blu-ray drobky: Zmlácený Rocky a souboj teenagerů v Hunger Games (Recenze)

Blu-ray drobky: Zmlácený Rocky a souboj teenagerů v Hunger Games (Recenze)
Hunger Games | Lionsgate
blu-ray-drobky-zmlaceny-rocky-a-souboj-teenageru-v-hunger-games-recenze
Hunger Games: Teenagerovská hra na smrt, v níž může zvítězit jen jeden, patří mezi největší knižní bestsellery současnosti. Film popularitu předlohy potvrdil a záhy po svém uvedení se stal celosvětovým hitem. Ne úplně neprávem. Občas se nezapře nižší rozpočet a cílení na mladší diváky, přesto nelze Hunger Games upřít naléhavost, několik dobrých nápadů a především výborné obsazení, které s přehledem táhne i ty nejslabší scenáristické chvilky. Zkrátka fenomén, který stoji za to zkusit.
Disk ve vás vyvolá zoufalství. Nemluvím teď o filmu, který je z vizuálního hlediska v pořádku a to včetně dabingu s vhodným hlasovým obsazením postav. Ale ten zbytek! Menu byste v Neru dali dohromady hezčí a bonus tu není jediný. A to tu, prosím, mluvíme o filmu, který trhal žebříčky návštěvnosti. Může hlasitěji distributor říct „I don't give a shit“? Asi těžko.
Hunger Games, Obraz: 1080p, Zvuk: DTS HD Master Audio 5.1 anglicky, DD 5.1 česky, Běžná cena s DPH: 499 Kč, Hodnocení disku: 50%
blu-ray-drobky-zmlaceny-rocky-a-souboj-teenageru-v-hunger-games-recenze-1
Rocky I a VI: Tyto jediné díly Rockyho u nás vychází samostatně. Na jedné straně je dobře, že došlo právě na jedničku a šestku, neboť jde o nejlepší díly série (nicméně ano, ještě testosteronem nasáklá čtyřka by se hodila). Samotné disky ovšem působí dojmem parodie. Nejenže nemají byť jediný bonus, ale dokonce ani menu (!). Na začátku si zkrátka vyberete jazyk a film se rovnou spustí (přičemž pokud preferujete originální zvuk, musíte si nastavit tlačítkem titulky na samotném ovladači).
Jsem přirozeně rád, že Rocky I a VI u nás na Blu-ray vychází, přičemž jejich obraz a zvuk není z nejhorších (šestka přirozeně vypadá i zní lépe, než jednička, ale to se dá chápat). Ale to zpracování evokuje výsměch.
Co tedy k diskům říct? Fanoušci zmíněných filmů přirozeně nákupem vyloženě neprohloupí, neboť dostanou všechny recenzované filmy ve velmi slušné technické kvalitě. Jen musíte počítat s tím, že za své peníze dostanete – pokud jde o Blu-ray formát – naprosté minimum.
Rocky, Obraz: 16:9, 1,85:1, Zvuk: DTS HD Master Audio 5.1 anglicky, Mono 1.0 česky, Běžná cena s DPH: 399 Kč, Hodnocení disku: 40%
Rocky Balboa, Obraz: 1080p 1.85:1, Zvuk: DTS HD Master Audio 5.1 anglicky, DD 5.1 česky, Běžná cena s DPH: 399 Kč, Hodnocení disku: 45%