Báječný hotel Marigold možná navštíví Helen Mirren a Colin Firth

Báječný hotel Marigold možná navštíví Helen Mirren a Colin Firth
Báječný hotel Marigold | BontonFilm
Báječný hotel Marigold
| BontonFilm
Báječný hotel Marigold (2011) platil za jedno z největších překvapení loňského roku. Zdánlivě nenápadná komedie o partičce staříků, kteří společně vyrazí na exotickou dovolenou, stála směšných 10 milionů a celosvětově vydělala 134. Pro podobný typ malého projektu je to zatraceně vysoké číslo. Navíc nejde o žádnou hloupou komedii, která by se snažila podbízet divákům, ale o velmi chytrý a příjemný film, jenž bude nepochybně (i díky citlivé režii Johna Maddena) promlouvat do letošních Oscarů. Není se čemu divit, že studio začalo pracovat na sequelu. A už tu máme první drby.
Existuje prý vysoká šance, že se ve dvojce k obsazení připojí miláček žen Colin Firth a charismatická Helen Mirren. Potvrzené to zatím není, prý je ale vše na dobré cestě. Jisté je, že se vrací všechny klíčové postavy předchozího dílu a taktéž scenárista Ol Parker, který na jedničce odvedl vynikající práci.
Zajímavé je, že jde společně s Red (2010) a Expendables (2010) v krátké době již o třetí sérii, která svůj úspěch staví na starší generaci herců. Ve filmovém průmyslu evidentně „patří do starého železa“ přestává platit.
Víte že...
... měli herci opravdu luxusní prostředí při natáčení jedničky? Natáčelo se v indickém městě Jaipur přezdívaném Růžové město. Jako hotel posloužil bývalý královský palác Ravla Khempur, ležící na břehu jezera Udaipur.