Připravuje se nový Tarzan - čeká nás návrat ve velkolepém stylu Harryho Pottera?

Připravuje se nový Tarzan - čeká nás návrat ve velkolepém stylu Harryho Pottera?
David Yates
Uplynula spousta času od dokončení posledního filmu o mladém kouzelníkovi Harrym Potterovi. Čas využil režisér David Yates k tomu, aby si vybral svůj další projekt a (ideálně) se díky němu znovu zapsal do filmové historie.
tarzan-ceka-nas-velkolepy-navrat-1
David Yates
V úvahu připadalo například psychologické dramatu Your Voice in My Head s Emmou Watson, s níž se Yatesovi na Potterovi velmi dobře pracovalo. Jeho volba nakonec padla jinam a to na nové filmové zpracování příběhu o Tarzanovi. Tento slavný příběh o "králi džungle" zná dnes zřejmě každý. Po nespočetném množství knižních a filmových ztvárnění se ale nabízí otázka: Může tato postava ještě něčím (vyjma pravděpodobného 3D) vůbec nově zaujmout?
Mezi kandidáty na titulni roli byli budoucí Superman Henry Cavill, Charlie Hunnam a Tom Hardy, roli prý ale nakonec získal Alexander Skarsgård.
Víte že...
... Tarzana (1984) s Christopherem Lambertem vlastně napsal pes? Scénárista Robert Towne byl natolik nespokojen s režisérskými úpravami svého scénáře, že nechal v titulcích jako autora uvést jméno svého psa - P.H.Vazak. To znamená, že na Oscara za film byl nominován pes.