Disney nemá dost: Po spolknutí Marvelu a Lucasfilms má údajně v hledáčku Hasbro

Disney nemá dost: Po spolknutí Marvelu a Lucasfilms má údajně v hledáčku Hasbro
disney-nema-dost-po-spolknuti-marvelu-a-lucasfilm-ma-udajne-v-hledacku-hasbro
Dnes víme, že se to vyplatilo. Marvelovky patří mezi ty nejúspěšnější komiksové filmy vůbec, přičemž týmovka Avengers (2012) to se svými tržbami 1.5 miliardy dokonce dotáhla na pozici třetího nejúspěšnějšího filmu všech dob. Jeden by myslel, že to bude společnosti stačit. Ale u Disneyho se změn nebojí. Před týdnem proto svět šokovala zpráva, že společnost znovu vytáhla čtyři miliardy dolarů (tolik stál Marvel) a tentokrát za obří sumu pořídila Lucasfilms, což v praxi znamená práva na Star Wars a Indiana Jonese. Z komerčního hlediska jde o extrémně jistý tah. Pokud jde o merchandise, nemají Hvězdné války konkurenci a i kdyby Disney už nikdy žádný film s tématem "síly" nevyprodukoval, různé hračky a repliky budou společnosti vynášet miliony, ne-li rovnou miliardy ročně. Disney je oficiálně nejvlivnější filmovou společností současnosti a možná bude ještě o něco větší.
Podle posledních zpráv se začíná točit okolo společnosti Hasbro. Po koupení Marvelu a Lucasfilms jde v rámci rodinné zábavy o logický další krok. Hasbro má pod sebou značky G.I. Joe, Dungeons and Dragons a hlavně Transformers. Pokud na obchod dojde, bude mít Disney v rámci filmové historie zcela jedinečnou pozici a na dlouhá léta si zajistí pozici jedničky.
Jaké z toho plynou výhody? Mimo jiné ty, že se budou moci potkávat postavy z různých značek pod jednou filmovou střechou. Je to přirozeně jen divoká myšlenka a v praxi i nejspíš obtížně proveditelná, přesto… ta představa, že by si to Avengeři rozdali s Transformers. Jen ta možnost vyvolává chvění.