Tržby v českých kinech: Skyfall drží vítěznou pochodeň, Zvonilka přelétla Kozu se sýrem

Tržby v českých kinech: Skyfall drží vítěznou pochodeň, Zvonilka přelétla Kozu se sýrem
Skyfall
Poslední víkendové tržby nejnovější bondovce Skyfall (2012) oproti premiérovému víkendu klesly (nyní 11 milionů korun a 75 tisíc diváků), film nicméně táhne do kin i během týdnu. A tak má snímek na kontě už přes 34 milionů korun, přičemž ho vidělo více než 240 tisíc diváků. Doba ledová 4: Země v pohybu (2012), Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012), Líbáš jako ďábel (2012) ani třetí Madagaskar (2012) nemají své pozice vůbec jisté.
Zvonilka: Tajemství křídel
Druhý je po uplynulém víkendu animovaný snímek Zvonilka: Tajemství křídel (2012). První ze čtyř příběhů o kouzelné víle s křídly se dostal do českých kin. Film určený hlavně malým holčičkám utržil přes 1.675 milionu korun, shlédlo jej 11.6 tisíc diváků.
Kozí příběh se sýrem
| BontonFilm
Zvonilka přetáhla nemalou část diváků a divaček Kozímu příběhu se sýrem (2012). Ten je aktuálně třetí a přestože jej shlédlo více diváků než Zvonilku, skončil třetí kvůli nižším tržbám. Pokračování snímku Jana Tománka utržilo 1.565 milionu korun, šlo tedy o velmi vyrovnané klání.
Čtvrtý skončil po uplynulém víkendu další film pro celou rodinu, Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva (2012). Nejnovější hrané pokračování pojednávající o svérázných Galech vyneslo distributorovi 1.4 milionu korun. Snímek shlédlo necelých 10 tisíc diváků.
Gérard Depardieu
V trendu pokračuje pátý Hotel Transylvánie (2012). V jeho případě nejde o klasický animovaný snímek pro nejmenší diváky, své příznivce nicméně nachází i dál. Po tomto víkendu drákulovsky laděný animák pobrnkávající na milostnou notu utržil přes 1.2 milionu korun, shlédlo jej téměř 9 tisíc diváků. Z dlouhodobé perspektivy snímek vydělal milionů 14, v kinech je nechalo přes 100 tisíc diváků. A to nejsou vůbec špatná čísla.
Ondřej Vetchý
Nejvýše postavenou českou novinkou je na šestém místě 7 dní hříchů (2012), historické drama mapující život v Sudetech během Druhé světové války i následně po ní. Novinka Jiřího Chlumského přitáhla do českých kin 9 tisíc 200 diváků. Ti v pokladnách nechali 1.1 milionu korun. Historické filmy reflektující naši nedávnou minulost tu budou pořád. Je nicméně otázkou, jestli by bývalo nebylo rozumnější uvést například 7 dní hříchů spíše na televizních obrazovkách. Film by vidělo více lidí a návštěvníci kin by si nemohli stěžovat na nižší kvalitu.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.