Praha oslaví výročí Jamese Bonda speciálním benefičním koncertem

Praha oslaví výročí Jamese Bonda speciálním benefičním koncertem
Dr. No | United Artists
Daniel Craig
Skyfall
Na koncertu zazní titulní píseň z nejnovější bondovky Skyfall (2012), kterou v originále nazpívala populární britská zpěvačka Adele. Dále program slibuje titulní songy z Casino Royale (2006) - You Know My Name od Chrise Cornella či Golden Eye, skladbu, kterou napsali Bono a The Edge z U2 a kterou nazpívala Tina Turner.
Pro bondovky komponoval hudbu především legendární skladatel John Barry, který agentovi Jejího veličenstva dodal potřebnou dynamiku i nadsázku a spolu s Monty Normanem vytvořili jeden z nejznámějších hudebních motivů v dějinách filmu. John Barry skládal hudbu k většině bondovek, a to až do devadesátých let, kdy otěže převzal skladatel David Arnold. Svým pojetím dal filmům o agentu 007 moderní kabát.
James Bond Concert je sou čá st í benefi č n í ho festivalu Film music Prague, jeho ž v ý t ěž ek bude v ě nov á n vybran é mu č esk é mu v ě deck é mu za ří zen í , zab ý vaj í c í mu se v ý vojem l é ku proti rakovin ě a jin ý m z á ke ř n ý m nemocem. C í lem akce je zprost ř edkovat ve ř ejnosti nezapomenuteln ý kulturn í z áž itek, a pomoci t í mto v boji proti nejhor ší m celosv ě tov ý m nemocem, p ř edev ší m rakovin ě .
Vstupenky jsou v prodeji přes oficiální web akce: www.FilmForHelp.cz (350Kč). Předběžný program dvouhodinového koncertu najdete zde.

Titulní píseň k bondovce Skyfall od Adele: