41. týden-kinopremiéry: Vyděšený Bruce Willis, svalnatý Mazel a lední medvědi

41. týden-kinopremiéry: Vyděšený Bruce Willis, svalnatý Mazel a lední medvědi
Looper
Looper (2012) platí za jedno z největších pozitivních překvapení letošního roku. Akční snímek s prvky sci-fi přitom režíroval Rian Johnson, autor nepříliš výrazných Bratrů Bloomových (2008). V novince Looper se Johnson pochlapil, když napsal zajímavý příběh o zabijákovi, který musí zprovodit ze světa sám sebe. Trochu to připomíná Tváří v tvář (1997) nebo Počátek (2010) Christophera Nolana.
Joseph Gordon-Levitt
Looper
S druhým jmenovaným snímkem má Looper společné téma cestování různými časovými rovinami a jednoho z hlavních představitelů. Bruci Willisovi, přesněji řečeno svému staršímu já, jde totiž po krku Joseph Gordon-Levitt. Ten Gordon-Levitt, který zazářil právě v Počátku. Looperovi dáváme 90%, recenze si můžete přečíst zde.
Lamaiporn Hougaard, Kim Kold
| CinemArt
A teď je tu něco pro vyznavače životních dramat. Mazel (2012) vypráví příběh Denise, profesionálního kulturisty, který trpí vztahem k panovačné matce a neschopností najít si životní partnerku. To hodlá změnit výletem do Thajska. Najde ale v sexuálním ráji lidskou duši, která by podlehla kouzlu namakaného 
Kim Kold
| CinemArt
svalovce? Mazel přináší reálný příběh a civilní herecké výkony. Je o poznání více nad věcí než spřízněný Wrestler (2008). Navíc nechává nahlédnout pod slupku jedné exotické kultuře  a tamním zvykům. Mazlovi dáváme 75%, recenze snímku najdete zde
Arktida 3D
| Warner Bros.
No a nakonec nás ovane chladná Arktida 3D (2012). Dokument byl natočen pro kina IMAX, má tedy "pouze" 40 minut. Nepřináší jen krásné záběry na ledový sever, ale též příběh rodinky ledních medvědů. Na tuhle podívanou můžete rozhodně vyrazit i s dětmi. Zabaví je roztomilá medvíďata, navíc to bude trochu doják. Ale ne tak smutný jako v případě snímku Medvěd (1988), který mám stále v živé paměti.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.