Tržby v českých kinech: Postradatelní 2 nejsou až tak postradatelní, ovládli totiž víkendový žebříček

Tržby v českých kinech: Postradatelní 2 nejsou až tak postradatelní, ovládli totiž víkendový žebříček
Expendables: Postradatelní 2
Ve čtvrtek do tuzemských kin vstoupili Expendables: Postradatelní 2 (2012). Sice už je nerežíroval Sylvester Stallone, ale zato přibyl kupříkladu nesmrtelný Chuck Norris. A vyplatilo se. Expendables: Postradatelní 2 vydělali téměř 4.5 milionu korun při návštěvnosti 33.6 tisíc diváků.
Jiří Langmajer, Hynek Čermák
| BontonFilm
Druhé místo zaznamenalo strmý pád. 1.5 milionu na tržbách a necelých 11. tisíc diváků, to nejsou čísla hodna druhého místa. Komu patří? Svaté čtveřici (2012), eroticky lechtivé komedii Jana Hřebejka. Zkušený tvůrce ovšem tentokrát udělal po čertech amatérskou chybu, přijal prvoplánový scénář Michala Viewegha.
Na třetí příčce je tak trochu překvapivě taneční snímek Let´s Dance: Revolution
Ryan Guzman
(2012). Další ze série filmů, které točili mladí s mladými pro mladé, na tržbách vydělal lehce přes milion, s tím, že snímek shlédlo mírně nad 7 tisíc diváků. Podobné "žánrovky" si své příznivce zkrátka najdou téměř vždy.
Až čtvrtá skončila tento víkend Rebelka (2012), tedy snímek animovaného žánru, který toto filmové léto de facto zachránil. Rebelka se v kinech objevila až poměrně nedávno, po čtvrtém víkendu má na kontě 822 tisíc korun a necelých 6 tisíc diváků.
Méďa
Co říkáte, pánové, asi byste si to s tímhle medvídkem rádi vyměnili...
Pátý je Méďa (2012), tak trochu přisprostlý snímek o věčném (ne)dospívání s animovaným medvědem v hlavní roli. 675 tisíc korun a necelých 5 tisíc diváků, tedy propad oproti minulému víkendu o téměř 40%. A líp už nebude.
Jiří Štěpnička, Ivan Trojan
Jiří Štěpnička a Ivan Trojan ve filmu Ve stínu (2012) | Alžběta Jungrová
Do kin tento čtvrtek míří samé zajímavé filmy. Dobová detektivka Ve stínu (2012) režiséra Davida Ondříčka. Druhá šance (2012) režiséra Davida Frankela, autora dobře hodnocených snímků Ďábel nosí Pradu (2006) nebo Marley a já (2008). A k tomu navrch další díl nekonečné série Resident Evil: Odveta (2012). Máme se tedy spolu s distributory, provozovateli a majiteli kin na co těšit.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.