US tržby: Začátek školního roku pohřbil slova, inteligenci i Bruce Willise

US tržby: Začátek školního roku pohřbil slova, inteligenci i Bruce Willise
The Words - Bradley Cooper a Zoë Saldana
Z novinek se tentokrát do TOP 10 probojovalo pouze na třetí místo se slabými pěti miliony drama The Words (2012) s Bradleym Cooperem, Zoë Saldanou, Dennisrm Quaidem a Jeremym Ironsem. Ptáte se, proč tak malý otvírák, když byla naše recenze na hranici orgasmu? Američtí kritici film totiž přímo nesnáší! Dle všeho ale tamní verze filmu obsahuje nějaký úplně jiný a výrazně pitomější konec, který celé podívané podráží nohy. Jakmile budeme vědět podrobnosti, budeme vás informovat. Až na třinácté příčce debutovala novinka budoucího Supermana Henryho Cavilla a Bruce Willise S ledovým klidem (2012), kterou čeští recenzenti odstřelili již v dubnu, kdy měl u nás snímek premiéru. Americký distributor tušil, že se tohle nepovedlo a tak vyčkával na období sucha, kdy doufal, že budou diváci rádi i za podobný polotovar. Nejsou a snímek startuje se směšnou cifrou 1.8 mega...
Bradley Cooper, Zoe Saldana
The Words - Bradley Cooper a Zoë Saldana
... což je jen o 75 tisíc více, než za kolik se svezl na 14ce IMAXový Indina Jones a dobyvatelé ztracené archy (1981). Vtip je v tom, že zatímco "Leďák" měl k dispozici 1511 kin, Indy ho téměř dostal s pouhými 267 sály. Jasně, 3D lístky jsou dražší, ale i tak. Kdyby studio Indyho nasadilo opravdu široce, zřejmě by si tenhle víkend s přehledem urval první pozici. Na tu stačilo hororu The Possession (2012) necelých deset milionů. I tak počítejte s tím, že náš brzy čeká dvojka. Film má totiž již vyděláno 33 a stál jenom 14. Země bez zákona (2012) sice na druhém místě, ale stále platí za propadák. Expendables: Postradatelní 2 (2012) trůní na stříbrné pozici a i když doma dvakrát nezáří, celosvětově již mají nastřádáno 177 mega. Trojka bude.
Kletba z temnot
The Possession (2012)
Jinak se nic zásadního ani zajímavého v amerických kinech nestalo, což se nicméně v tuhle dobu dá vždy čekat. Příští víkend už by měl být o něco zajímavější. Do kin vstoupí Resident Evil a v široké distribuci také obnovený animák Hledá se Nemo (2003), okořeněný 3D formátem.