36. týden-kinopremiéry: Chuck Norris je postradatelný, Norman vidí duchy a žokej Váňa mluví sprostě

36. týden-kinopremiéry: Chuck Norris je postradatelný, Norman vidí duchy a žokej Váňa mluví sprostě
Expendables: Postradatelní 2 | Lionsgate
Tak jsou znovu tady, přestože jsou postradatelní. Ano, ano, ano, tušíte správně, do tuzemských kin míří Expendables: Postradatelní 2 (2012). Druhý díl filmového projektu Sylvestera Stalloneho, který první ze série akčních výplachů i režíroval, nabízí více akce, více hlášek i více vyhaslých akčních hrdinů. Těšit se proto můžete na samotného Chucka Norrise. Ten si velmi sympaticky a s nadhledem dokáže udělat legraci sám ze sebe a zůstane tak věrný kultu své osobnosti. Což podobně jako reklamy pro T-Mobile dobře prodává.
Chuck Norris
Expendables: Postradatelní 2 | Lionsgate
Postradatelné 2 nově režíroval Simon West,   který zazářil hned svým debutem Con Air (1997). Příště by to chtělo více nadhledu a maličko té invence. Přece jen, od roku 1997 uteklo hodně vody. A chybí tu i největší chameleon mezi herci, Nicolas Cage. Ten se k Postradatelným přidá ve třetím filmu, o němž se už nahlas a zcela vážně hovoří. Expendables: Postradatelným 2 dáváme 90%, všechny recenze si můžete přečíst zde.
Norman a duchové
| BontonFilm
Druhou premiérou týdne je loutkový horor Norman a duchové (2012). Komu se líbila Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) nebo novější Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009), má se na co těšit. Samotářský chlapec Norman vídá duchy doslova na každém kroku, tedy i na školní toaletě. Což není dvakrát příjemné. Duchové uvalili na Normanovo rodné město kletbu. Chlapci, který je na duchy tak trochu zvyklý, proto nezbyde než vyrazit do boje, aby své milované město zachránil.
Norman a duchové
Norman a duchové (2012)
Pro děti snímek Norman a duchové tak docela není, o čistokrevný horor však také nejde. Ale je to animované, svérázné, zábavné a ujeté. Své diváky si proto snímek podobně jako na jaře uvedení Piráti! (2012) získá. Normanovi a duchům dáváme 80%, recenze si můžete prečíst zde.
Nakonec tu máme český dokument Váňa (2012), který nepojednává o nikom menším než o slavném žokeji Josefu Váňovi. Autoři snímku ho natáčeli především mezi koňmi, tedy ve stájích, před a po závodech.
Josef Váňa
Josef Váňa | Česká televize
Pokud tedy nemusíte toto moderní týrání zvířat, vyhněte se Váňovi obloukem. Sice se dozvíte něco málo z jeho rituálů a pikantnějšího slovníku, ale pokud vám jde o to dozvědět se o něm něco víc mimo sportoviště, podívejte se raději na 13. komnatu. Když nic jiného, není tak dlouhá. Recenze dokumentu Váňa si můžete přečíst zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.