Finální dovršení trilogie “HOBITA” Petera Jacksona bude mít světovou premiéru v červenci 2014

Finální dovršení trilogie “HOBITA” Petera Jacksona bude mít světovou premiéru v červenci 2014
Trpaslíci Bombur, Bofur a Bifur. Všimněte si Bomburovy smrtící výzbroje. | Warner Bros.
Název druhého filmu je “THE DESOLATION OF SMAUG” a název třetího filmu je “HOBIT: TAM A ZASE ZPÁTKY”.
Studio rovněž oznámilo název druhého filmu trilogie “The Hobbit: The Desolation of Smaug,”, premiéra je uskuteční 13.prosince 2013.  První film “Hobit: Neočekávaná cesta,” zahájí tuto trilogii 14.prosince 2012. Trilogie natáčená ve 3D běží při osmačtyřiceti snímcích za sekundu. Pro zajímavost, běžná, dosavadní projekce je 24 snímků za vteřinu pro kina a 25 snímků pro televize. Přechodem na 48 snímků za sekundu se obraz zásadně zkvalitní a zostří. V českých kinech film bude uveden ve 2D a 3D.
Peter Jackson
Můžeme prozradit, že s vysoce ostrým obrazem se objevily hlasy jak positivní, tak negativní, které většinou přirovnávají ostrost k televizním záznamům točeným v HD rozlišení (pokud si např. na nových HD televizorech nenastavíte filtr, pak všechny filmy vypadají jako televizní inscenace). Příjemná filmová neostrost se vytrácí a s ní i poetika filmu. Nechme se překvapit, jestli Hobit bude až nepříjemně ostrý, nebo dokonale profesionální.
Prezident americké distribuce Dan Fellman uvádí: “Chtěli jsme mít kratší pauzu mezi druhým a třetím filmem trilogie. Myslíme si, že Hobit je dokonalý letní hit a především fanoušci ocení shlédnutí finále tohoto epického dobrodružství."
Peter Jackson, Martin Freeman
Peter Jackson a Martin Freeman | Warner Bros.
Veronika Kwan Vandenberg, Prezidentka  mezinárodní distribuce, Warner Bros. Pictures. dodává, “Hobit: Tam a zase zpátky’ bude akční podívaná s famózním závěrem, tak jak si tato trilogie právem zasluhuje". Uvedení v létě slibuje velkou událost fanoušků po celém světě. Trilogie  “Hobit” je vytvořena společnostmi New Line Cinema a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures. Kinovým distributorem po celém světě je Warner Bros Pictures ve vybraných zahraničních teritoriích, MGM má na starosti veškerá mezinárodní televizní licenční práva.