Spekulace končí: Spielberg řekl Usámovi "ne"

Spekulace končí: Spielberg řekl Usámovi "ne"
No Easy Day (volně: Těžký den) je titul podrobného líčení mise, která vedla k usmrcení hlavy teroristické organizace. Autorem je údajně člen elitního komanda SEAL, které mělo celou akci na starost. Kniha samozřejmě vzbudila velký ohlas a vylétla v prodeji na nejvyšší příčku (ačkoliv vydání ji v souladu se syndromem 9/11 čeká až 11.září). Netrvalo dlouho a velké téma - ne-li to největší - přilákalo filmaře a s filmaři i filmové slídily. A s nimi přišly teorie. Jedna z nich přihrávala adaptaci do rukou právě Spielbergovi, který ji měl proměnit v akční snímek.
Smrt čeká všude
Smrt čeká všude | Summit Entertainment
Dneškem šuškanda skončila, když režisérův mluvčí prohlásil, že ani Spielberg ani DreamWorks s adaptací společného nic nemají a ani nebudou. Spielberg se právě soustředí na méně invazivní kapitolu amerických dějin při dokončování historického dramatu Lincoln (2012)a příští rok ho naopak čeká výrazný časový posun vpřed se zamýšlenou post-apokalyptickou sci-fi Robopocalypse (2014).
Příznivci války s terorem nemusí zoufat. Režisérka Kathryn Bigelowová a scénárista Mark Bohl, kteří posklízeli Oscary za film Smrt čeká všude (2008), neopustili vyprahlá bojišté Blízkého východu a dokončují vlastní příběh honu na Usámu pod názvem Zero Dark Thirty.