Tržby v českých kinech: Nejvíce diváků vzhlíží ke Svaté čtveřici Jana Hřebejka

Tržby v českých kinech: Nejvíce diváků vzhlíží ke Svaté čtveřici Jana Hřebejka
| BontonFilm
Recenzenti Svatou čtveřici (2012) víceméně odepsali, do kin ale chodí a za představení platí diváci. A ti lechtivé komedii natočené podle původního scénáře Michala Viewegha přinesli 4 milionů korun. Po delší době je na prvním místě žebříčku český hraný film pro dospělé. Režisér Jan Hřebejk asi natočil nejzbytečnější snímek své kariéry, jeho jméno ovšem táhne a tak do kin přivedl přes 30 tisíc diváků.
Rebelka
Rebelka | Disney
Druhá je Rebelka (2012), animovaný snímek o zrzavé dceři skotského krále, která se nechce vdávat. Poměrně vtipná podívaná studií Disney a Pixar vynesla za víkend na tržbách 2.9 milionů korun. Vidělo jí přes 20 tisíc diváků, takže se nebude moct měřit s aktuálně třetí Dobou ledovou 4: Zemí v pohybu (2012). Ta má po víkendu na kontě 2.7 milionu korun a téměř 12 tisíc diváků. Vzhledem k tomu, že je v kinech již devátý týden, tedy celé "okurkové" léto, jde o velmi dobrá čísla. Z dlouhodobého pohledu má animák na kontě již 533 tisíc diváků. Těžko říct, jestli ho Hobit: Neočekávaná cesta (2012) dokáže za dva prosincové týdny předhonit. Ale spíš bych tipoval, že nikoli.
Méďa
Co říkáte, pánové, asi byste si to s tímhle medvídkem rádi vyměnili...
Velmi dobře si na žebříčku vede i peprná komedie Méďa (2012). Tržby lehce nad 1 milion korun a 7.730 platících diváků snímku zajistily čtvrté místo. Milion korun vydělal i poslední z nolanových snímků o netopýřím muži, Temný rytíř povstal (2012). Z dlouhodobého pohledu má snímek mnohem lepší čísla (215.647 diváků) než Prometheus (2012, 150.549 diváků) Ridleyho Scotta.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.