NBC chystá seriálovou Kleopatru, půjde ve stopách Hry o trůny

NBC chystá seriálovou Kleopatru, půjde ve stopách Hry o trůny
| 20th Century Fox
Je s podivem, že milostný trojúhelník Kleopatra-César-Marcus Antonius neoslovil televizní stanice dříve. Po Římu, Tudorovcích nebo Spartakovi se producenti obrátili dál na východ a sáhli po slibném příběhu poslední vládkyně starověké říše. Exotická atmosféra, výpravné kulisy a legendární milostný trojúhelník jsou lákadlem samy o sobě. Přidejte současný boom velkolepých historických ság plných intrik a sexu a seriál je na světě.
Pravda, Hra o trůny (A Game of Thrones) se za klasický historický seriál označit nedá. Přesto scénářem a zpracováním tato fantasy série
Rex Harrison, Elizabeth Taylor
Kleopatra (1963) | 20th Century Fox
převálcovává své "realistické" protějšky. NBC proto také hodlá dávné říši přidat trochu moderního glancu skrze fantasy prvky. Podle zpráv serveru Deadline se seriál zaměří na mladou královnu, která se ve snaze dostat zpět na trůn dohodne s egyptskou bohyní. Tím probere starou kletbu, která svede dohromady osud její, Cézarův i Aureliův, změní dějiny světa a srovná se zemí slávu říše staré čtyři tisíciletí.
Producentem projektu bude veterán Lorenzo di Bonaventura (Constantine / 2005, Transformers / 2007, RED / 2010), nad scénář usedne nepříliš známý Michael Seitzman (North Counry / 2005). Jak vysoko hodlá NBC mířit zatím není jasné, dosavadní informace ale naznačují, že se nebude bát pustit do hry o sošky. Podle smlouvy, kterou stanice uzavřela, je navíc téměř jisté, že se seriál na obrazovky dostane -  opačném případě, by totiž stanice musela platit tučné penále.